Društvo

PANČEVO:Gradsko veće odredilo maksimalni broj zaposlenih u preduzećima, ustanovama i gradskoj upravi

Pančevo, Čet, 17/08/2017 - 08:47
Vladimir Đoković

 

 

 

Republička Vlada propisala je da maksimalan broj stalno zaposlenih u sistemu lokalna samouprave Pančeva ne može biti veći od 2280 ljudi. A to je 240 zaposlenih manje nego do sada. Gradsko veće ukupan maksimalan broj zaposlenih podelilo je po preduzećima, upravama, mesnoj vlasti i ustanovama.

 

Po predlogu pravo na najviše stalno zaposlenih ima Zelenilo – 328, sledi ATP – 327, pa Higijena – 315, gradska uprava – 287 i Dečja radost – 286 stalno zaposlenih.

 

Grejanje je na maksimumu od 110 zaposlenih, Mladost – 47, Direkcija za izgradnju i uređenje - 38, biblioteka – 29, Kulturni centar – 27, Gerontološki centar – 25, a maksimum stalno zaposlenih za Gradsku stambenu agenciju je  24.

 

Istorijskom arhivu je određen maksimum od 18 zaposlenih, zavodu za zaštitu spomenika – 16, Narodnom muzeju – 14, centru za socijalni rad – 13, Dom omladine -12,  a školi “Mara Mandić” – 11 zaposlenih.

 

Maksimalan broj za JKP u Omoljici je 13, u Kačarevu 11, u Banatskom Novom Selu – 9, Banatskom Brestovcu – 8, Glogonju -7, Starčevu i Dolovu po 6 dok je maksimalan mogući broj stalno zaposlenih u jabučkom Vodkomu – 5.

 

U sistemu lokalne samouprave su i Gradsko pravobranilaštvo – 5 zaposlenih, Spomenak – 3 zaposlena, Centar za talente – 2, kao I zaštitnik građana,  Turistička organizacija i Dom Srce sa maksimalno po jednim stalno zaposlenim.

 

Ova raspodela donela je mesnoj zajednici u Ivanovu pravo na maksimalno dva zaposlena dok ostale mesne zajednice nemaju pravo na zaposlene.

 

Maksimalan broj zaposlenih određivan je I za nekoliko osnovnih škola po naseljenim mestima. U starčevačkoj -7, kačarevačkoj – 6, omoljičkoj -4 i jabučkoj-3 stalno zaposlena.

Ovo odlukom nalaže se i da svi gradski subjekti koji imaju više od ovog broja moraju da sprovedu racionalizaciju broja zaposlenih do maksimalnog broj. Nova sistematizacija mora se doneti, zapoveda se odlukom, u roku od 15 dana.Marketing

Najnovije vesti