• PANČEVU ODOBRENA DVA PROJEKTA: Izgradnja vodovodne mreže duž Jabučkog puta i fekalne kanalizacije u Pelisterskoj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Pokrajinskoj vladi, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je u četvrtak, 26. aprila, svečano uručio ugovore predsednicima lokalnih samouprava koji su ostvarili pravo na sredstva po osnovu konkursa o dodeli sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2018. godini, raspisanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
    Prisutnima su se ovim povodom obratili potpredsednik Milićević i mr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a ugovore  za Grad Pančevo je svečano potpisao gradonačelnik Saša Pavlov.

    Gradu Pančevu su, po ovom konkursu odobrena sredstva za dva projekta:

    Projekat „Izgradnja nedostajuće vodovodne mreže u ulici Jabučki put u Pančevu“. Ukupna visina sredstava je 19.197.303,50 dinara, od čega Pokrajinski sekretarijat obezbeđuje 13.264.139,40 dinara, što predstavlja 69%, a Grad Pančevo 5.951.164,10 dinara, tj. 31% sredstava.

    Drugi projekat „Izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže u ulici Pelisterskoj u Pančevu“, Pokrajinski sekretarijat obezbeđuje 3.247.689,44 dinara, što predstavlja 49%, a Grad Pančevo ostatak od 51% (3.380.248,20 din). Ukupna investiciona vrednost je 6.627.937,64 din.

    Po ovom konkursu, Autonomna pokrajina Vojvodina – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobrio je sredstva za sufinansiranje 44 projekta ukupno u 28 lokalnih samouprava.
    Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, nakon potpisivanja ugovora izjavio je :

    – Reč je o vrlo važnim projektima. Moram napomenuti da na osnovu konkursa za sufinansiranje izgradnje ili revitalizacije vodnih objekata u javnoj svojini i vodovodne i fekalne kanalizacije, po ovom konkursu grad Pančevo je konkurisao sa dva projekta. Oba projekta su odobrena i zato zaista velika zahvalnost na ovoj ogromnoj podršci, ne samo ove godine, nego i nekoliko godina iza nas Pokrajinskom Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i naravno Pokrajinskoj vladi. Projekat izgradnje sekundarne vodovodne mreže na Jabučkom putu, nam je od izuzetne važnosti. Kada kažem sekundarne mreže, to znači vodovodna mreža sa jedne i druge strane Jabučkog puta, negde oko dva kilometra dužine, koja će omogućiti priključenje velikog broja domaćinstava, najmanje oko 300 korisnika, pre svega iz naselja Karaula, naših sugrađana. Moći će da budu korisnici zdrave, pijaće vode, a opet sa druge strane to je velika podrška i našoj privredi jer upravo na tom potezu Jabučkog puta imamo negde blizu 20 privrednih subjekata iz sektora mikro i malih preduzeća, što je od izuzetnog značaja za privredni razvoj grada Pančeva i za nova zapošljavanja.
    Na ovaj način moguće je da dobiju konkurentnije uslove za svoje poslovanje. Taj projekat je i skuplji projekat od drugog, ali koji ništa nije manje značajan za naše sugrađane. Reč je o prosecima u Pelisterskoj ulici i fekalnoj kanalizaciji u dužini blizu 300 metara, koja će  omogućiti  da se preko 400 naših sugrađana priključe na mrežu fekalne kanalizacije, što je veoma bitno radi dalje izgradnje ovog dela našeg grada, koji je možda infrastrukturno jedan od najneopremljenijih u ovom trenutku, tako da nam ova izgradnja fekalne kanalizacije jeste od velikog interesa. Ona će paralelno da se radi i sa izgradnjom nedostajeće fekalne kanalizacije na samom Novoseljanskom putu, a sve sa krajnjim ciljem, a to je podrška koju ćemo više nego sigurno, jer smo ušli u njihov program, da dobijemo od KFW-a za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, koji potencijalno i kapitalno treba da bude projekat od izuzetnog značaja za grad Pančevo. Taj projekat će biti od većeg značaja ukoliko imamo izgrađeniju infrastrukturu što se tiče fekalne kanalizacije, tako da na ovaj način mi pokrivamo i ceo grad sa svim prigradskim naseljima na taj sistem koji će sutra biti priključen na postrojenje za preradu otpadnih voda. Kad sve to saberemo, znači još jednom podvlačim dva vrlo važna projekta. Važnost ovih projekata se posebno ističe u podršci, koju grad više nego ikad ima od Pokrajinske vlade.  

     

    U Pokrajinskoj vladi, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je u četvrtak, 26. aprila, svečano uručio ugovore predsednicima lokalnih samouprava koji su ostvarili pravo na sredstva po osnovu konkursa o dodeli sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2018. godini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo