Foto: Pijace Srbije
Društvo

Peti „Dani pijaca Srbije“ od 10. do 12. juna u Pančevu

Izvor: 
Poslovno udruženje „Pijace Srbije Čet, 02/06/2016 - 16:22

Peti „Dani pijaca Srbije" održaće se od 10. do 12. juna u centru Pančeva. Ova tradicionalna manifestacija zamišljena je kao mesto za promociju ponude pijaca iz cele Srbije na kojima se plasira oko 20 odsto ukupne proizvodnje voća i povrća u zemlji. 

Manifestaciju organizuje Poslovno udruženje „Pijace Srbije" u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Zelenilo" Pančevo, lokalnom samoupravom Grada Pančeva i Udruženjem „Ukusi tradicije" iz Subotice.

– „Cilj nam je da okupimo i predstavimo proizvođače i prodavce domaće hrane sa pijaca u Srbiji i promovišemo pijačnu delatnost kao izrazito značajan kanal distribucije svežeg voća i povrća, mlečnih i mesnih proizvoda, jaja, meda, organske i druge domaće hrane. Na petim „Danima pijaca Srbije 2016" očekujemo učešće najvećih pijačnih uprava iz cele Srbije, koje će na izložbeno-prodajnim štandovima, na otvorenom prostoru Trga Kralja Petra u centru Pančeva, predstaviti proizvođače sa najatraktivnijom ponudom sa svojih pijaca” – rekao je Dragan Katuca, direktor JKP „Zelenilo" Pančevo. – „Očekujemo i izvorne proizvođače organske i domaće hrane, vina i rakije, suvenira, rukotvorina i proizvoda starih zanata.” Ovogodišnji „Dani pijaca Srbije 2016" održaće se zajedno sa šestim Sajmom domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije", te  će ove dve manifestacije biti odlična prilika za promociju pijaca, pijačne delatnosti, proizvođača organske i domaće hrane, vina i rakije.    Marketing

Najnovije vesti