Đaci će se takmičiti u kreiranju softera namenjenog rešavanju problema njihove zajednice

Počeo je prvi "Hackathon" u Pančevu

Izvor: 
013info Sub, 29/04/2017 - 12:10

Učenici osnovnih i srednjih škola započeli su takmičenje na prvom „hakatonu“ na teritoriji grada Pančeva u petak, 28. aprila i takmičiće se do nedelje 30. aprila. Oko dvadesetak prijavljenih takmičara će u roku od 48 časova imaće priliku da iskažu kreativnost u rešavanju realnih životnih problema korišćenjem informaciono-komunikacionih tehnologija. Takmičenje organizuje tim CoderDojo iz Pančeva, najmlađi finalista Kluba Superste, programa podrške za inovativne, društveno-odgovorne ideje mladih.

Zadaci će podrazumevati primenu IT tehnologije i spoj hardvera i softvera, a učesnicima će tokom trajanja hakatona pomagati mentori, članovi kluba CoderDojo iz Pančeva, zahvaljujući čijoj podršci će imati priliku da nauče kako da svoje ideje sprovedu u delo.

 Pobednički tim će osvojiti putovanje na konferenciju Coolest Project Awards, koja će se održati u Dablinu, u organizaciji kluba CoderDojo iz Irske. Na putovanju će im se pridružiti i dva mentora.

CoderDojo je globalni volonterski pokret, osnovan u Irskoj, čiji je cilj da približi veštine programiranja mladim ljudima, a prvi CoderDojo klub u Srbiji osnovan je u Pančevu, uz pomoć podrške programa Superste Od decembra prošle godine svakog vikenda održavaju se radionice u Prostor HUB-u, na kojima se, kroz interaktivan i praktičan rad, mladim ljudima približava svet programiranja i tehnologije.

Program donacija Superste je Erste Banka razvila i realizuje u saradnji sa Fondacijom DokukinoTrag fondacijom i Vajb netvorksom. Detaljnije informacije o konkursu nalaze se na portalu Superste.net.Marketing

Najnovije vesti