donacija bolnica
Društvo

Poklon rotarijanaca Opštoj bolnici Pančevo

Pančevo, Čet, 09/06/2016 - 16:00
Ivana Predić

Opštoj bolnici Pančevo danas (četvrtak, 9. jun) uručeno je 20 kreveta, koje su ustanovi poklonili Rotari klubovi RC „Beograd–Metropoliten", i RC „Pančevo Mihajlo Pupin". Kreveti će biti raspoređeni na Hirurškom i Internom odeljenju.

Kako je objasnila Lola Stanić, predsednica RC „Beograd–Metropoliten", reč je o velikoj humanitarnoj akciji u okviru koje će desetak bolnica u Srbiji dobiti krevete sa dušecima na poklon. Pančevačka bolnica je prva ustanova u koju su stigli kreveti, i to čak iz Norveške.

Krevete je nabavio beogradski Rotari klub, a dušeci su prema rečima Miodraga Ristić, predsednika RC „Pančevo Mihajlo Pupin", poklon tog pančevačkog kluba.

Ukupna vrednost donacije je oko 30.000 evra. Akcija je bila prilika i da se skrene pažnja javnosti na teške uslove u lokalnom zdravstvu, i da se apeluje na veće angažovanje lokalne zajednice. 

Dr Minja Stojanović, načelnik Hirurškog odeljenja, zahvalio je donatorima na poklonu i istakao da je ovakva pomoć vrlo značajna za odeljenje na kojem se često dešava da zbog nedostatka prostora i kreveta, pacijenti nemaju gde da se smeste. Na pitanje šta je još potrebno obezbediti na odeljenju, načelnik je rekao da su najveći problem kadrovi.

Prema Stojanovićevim rečima, dve godine država nije odobrila prijem lekara, koji odlaze u  penziju. Zbog toga trenutno na Hirurgiji ima 11 lekara, i još dva specijalizanta, a prema sistematizaciji bi trebalo da ih ima 20. Problem je sa brojem sestara kojih je 50, od predviđenih 80.

I. Predić

 

 

MarketingNajnovije vesti