• Pokrajina pomogla kupovinu 15 kuća za izbegličke porodice

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodelio je u ponedeljak, 14. novembra, ugovore o pomoći za otkup seoskih kuća sa okućnicama za 15 izbegličkih i raseljeničkih porodica. Za kupovinu kuća na području opština Sombor, Pančevo i Šid, sredstva u iznosu od oko 13 miliona dinara obezbeđena su preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine.

    Predsednik Mirović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su za kratko vreme obezbeđena sredstva za kupovinu kuća za 15 porodica, koje su danas dobile krov nad glavom, a time i sigurniji i bolji život, pre svega za svoje najmlađe članove. On je naveo da i dalje veliki broj ljudi, pre nekim informacijama čak 20 hiljada, ima izbeglički status ili status raseljenog lica, zbog čega je neophodno da se više energije i pažnje usmeri ka izbegličkoj populaciji u Vojvodini.  

    – Rešavanje problema izbeglih, prognanih i raseljenih lica, traži odgovornost i opredeljenje, da se onima kojima je pomoć najpotrebnija, zaista i pomogne, rekao je predsednik Mirović i dodao da je pozitivno to što je nova Pokrajinska vlada dobila signal od predstavnika svih političkih stranaka u Skupštini Vojvodine, da se mnogo više finansijskih sredstva uloži u programe koji će doprineti rešavanju problema izbegličke populacije u pokrajini.

    Predsednik Mirović je izrazio uverenje da će tokom sledeće godine biti više porodica koje će, u svojim budućim kućama širom Vojvodine, nastaviti svoj život zajedno sa nama.

    Direktor Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica, Branislav Švonja, istakao je da ohrabruje to što nova Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat imaju potpuno razumevanje kada je u pitanju neophodnost rešavanja problema izbeglih prognanih i raseljenih lica. Stoga će, kako je naveo, sledeće godine biti izdvojeno daleko više para kako za otkup kuća sa okućnicama, dodelu građevinskog materijala, tako i za pomoć srednjoškolcima iz izbegličkih porodica i za ekonomsko osnaživanje povratnika u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.
     

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodelio je u ponedeljak, 14. novembra, ugovore o pomoći za otkup seoskih kuća sa okućnicama za 15 izbegličkih i raseljeničkih porodica. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]