• Pokrajinski sekretar za sport i omladinu posetio Pančevo: Fiskulturna sala u Vasinoj školi biće sanirana do početka nove školske godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Pančevo kako bi se sastao sa gradonačelnikom Aleksandrom Stevanovićem i obišao OŠ „Vasa Živković“.

    „Fiskulturna sala u Osnovnoj školi ′Vasa Živković′ u Pančevu biće kompletno sanirana do početka nove školske godine, a radove će sa skoro milion dinara finansirati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu“, izjavio je resorni sekretar Dane Basta prilikom današnje posete Pančevu i obilaska te škole.

    Basta je istakao da je Sekretarijat podržao i obnovu parketa u Osnovnoj školi „Bratstvo i jedinstvo“, za šta je obezbeđeno 470.000 dinara, saopštila je Pokrajinska vlada.

    „Aktivno radimo na ulaganju u školsku infrastrukturu i napretku školskog sporta, koji je baza za razvoj našeg vrhunskog sporta“, kazao je Basta.

    On je dodao da je saradnja sa Gradom Pančevom odlična, te da će ona biti nastavljena kada je u pitanju ulaganje u sport i stvaranje što boljih uslova da se deca bave njime.

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović kazao je da će učenici pančevačkih škola dobiti kompletno obnovljene fiskulturne sale, u kojima će moći na pravi način da se bave sportom.

    On je naveo da je saradnja sa resornim sekretarijatom na visokom nivou, te da je današnja poseta sekretara Baste potvrda da ona može biti još bolja.

    „Danas smo dogovorili i neke pravce saradnje u budućnosti, s ciljem da unapredimo sportsku infrastrukturu, ali i da damo podršku Savezu za školski sport Vojvodine, kao i našim sportskim klubovima“, rekao je  Stevanović i dodao da je Pančevo grad sportskih šampiona, te da daljim ulaganjem u sport želi da održi taj imidž.

    Ovom prilikom Osnovnoj školi „Vasa Živković“ dodeljeni su sportski rekviziti za nastavu fizičkog vaspitanja preko Saveza za školski sport Vojvodine.

     

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Pančevo i OŠ „Vasa Živković“, saopšteno je na sajtu Gradske uprave.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo