Društvo

POKRAJINSKI SEKRETAR ZA ZDRAVSTVO NAJAVIO: Očekujem da sledeće godine u ovo vreme vidimo novu bolnicu u Pančevu

Pančevo, Čet, 16/03/2017 - 11:57
Mirjana Marić

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković posetio je danas, 16. marta Opštu bolnicu u Pančevu i najavio početak rekonstrukcije i adaptacije internističkog bloka bolnice. 

-  Na sednici Pokrajinske vlade koja je održana u sredu, 15. marta, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine naložila da se krene u postupak rekonstrukcije i adaptacije 8.000 kvadrata Opšte bolnice u Pančevu  u sledećih mesec dana, pošto su sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju u potpunosti obezbeđena budžetom za 2017 godinu. Bez ikakvih novih zaduživanja biće raspisana javna nabavka i očekujem da već početkom maja imamo prve radnike u ovoj bolnici, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Gojković.

Na današnjem sastanku će biti dogovoreno da tokom devet meseci izgradnje bolnice u Pančevu ni u jednom trenutku proces rada bolnice i lečenje pacijenata ne bude zapostavljeno. Kako ističe pokrajinski sekretar za zdravstvo već je postignut dogovor o preuzimanju jednog dela pacijenata od strane Kliničkog centra Vojvodine i Kliničkog centra Srbije i bolnica u Banatu - Opšte bolnice u Zrenjaninu i Opšte bolnice u Vršcu.

- Očekujem da sledeće godine u ovo vreme vidimo novu bolnicu u Pančevu, rekao je doc. dr Zoran Gojković.
MarketingNajnovije vesti