Polovne školske knjige dostupne i u pančevačkim knjižarama

Polovni udžbenici upola jeftiniji od novih

Pančevo, Pet, 26/08/2016 - 17:12
Mirjana Marić


PANČEVO, 27. avgust – Kako se početak školske godine približava, tako sve pripreme pred polazak u školu moraju na vreme biti završene. Iako većina đaka svoje knjige nabavi još pre početka raspusta, za one koji to nisu obavili nudimo poređenje cena novih i polovnih udžbenika za osnovne i srednje škole.

Set knjiga za đake prvake kreće se od 5.790 dinara do 7.940 dinara u zavisnosti od izdavača. Za osnovni paket knjiga za peti razred potrebno je izdvojiti 8.849 dinara, za šesti 9.905 dinara, za sedmi 11.245 dinara, dok je za osmi cena 11.417 dinara. U proseku se cene novih knjiga kreću od 860 dinara, pa na gore. U knjižarama koje se bave prodajom, zamenom i otkupom polovnih knjiga, udžbenici se mogu nabaviti za 400 dinara, dok su radne sveske oko 300 dinara.

Cene knjiga za srednju školu u knjižarama iznose od 800 dinara i dosežu i do preko hiljadu dinara. Polovne knjige su nešto jeftinije od udžbenika za osnovnu školu i kreću se od 350 dinara.

U knjižari u Pančevu, koja se nalazi u Kočinoj ulici i godinama se bavi prodajom novih i polovnih udžbenika, takođe se može izvršiti i zamena, dve stare knjige za jednu polovnu koja je potrebna đacima.

Kako zaposleni u ovoj knjižari kažu, veliki broj učenika se opredeljuje za polovne knjige, osim u slučajevima kada su promenjeni pisci knjiga, pa je neophodno kupiti novu.

U knjižari takođe kažu da polovnih knjiga za sada ima dovoljno, ali da je problem sa novima koje se dosta dugo čekaju ili ih trenutno uopšte i nema.  
MarketingNajnovije vesti