Čučković u Malom Londonu
Grad Pančevo realizuje podršku Romima vrednu 6, 9 miliona dinara

Pomoć za nabavku udžbenika u toku – za takse za dokumenta još ima novca

Pančevo, Čet, 08/09/2016 - 14:33
Vladimir Đoković

PANČEVO, 8. septembar - Za implementaciju akcionog plana Grada Pančeva za društvenu integraciju Roma ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno je 6,9 miliona dinara.

Podršku od 3 miliona dinara dobile su romske organizacije civilnog sektora kako bi unapredile svoj rad. Ovaj novac podeljen je u celosti preko konkursa.

Isti iznos od 3 miliona dinara planiran je kao podrška za predškolsko, osnovno, srednje i visoko obrazovanje Roma. Realizacija ove podrške upravo je u toku. A ostvaruje se preko nabavke udžbenika pre svega. – istakao je Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu.

Kraj školske godine bio je i prilika da se dodeli jednokratna pomoć učenicima romske nacionalnosti koji pohađaju osnovne i srednje škole. Za vrlo dobar i odličan uspeh ukupno 185 učenika je dobilo po 4.000 dinara.

Grad Pančevo tokom čitave godine pomaže Rome da plate neophodne takse prilikom vađenja ličnih dokumenata. Za ovu namenu opredeljeno je 150.000 dinara, a do sada je potrošeno 80.000 dinara. Tako da se Romi i dalje za ovu vrstu pomoći mogu obratiti koordinatoru za romska pitanja, Pavi Čabrilovski, koju mogu kontaktirati u prostoru Uslužnog centra koji se nalazi u zgradi gradske uprave. – zaključio je Milenko Čučković.Marketing

Najnovije vesti