Društvo

Portal 013info učestvovao u projektu ’’Srednjoškolci za Srednjoškolce’’

Izvor: 
013 info Pet, 21/04/2017 - 22:07

U petak, 21. aprila, u okviru projekta Srednjoškolci za Srednjoškolce (SzS), portal 013info primio je jednu srednjoškolku koja se oprobala u ulozi novinarke.

Projekat SzS organizuje Unija srednjoškolaca Srbije već sedmu godinu zaredom na nivou Srbije, a u Pančevu šestu godinu.

SzS je osmišljen tako da srednjoškolci jedan radni dan u toku školske godine provedu radeći u javnim i privatnim preduzećima i na taj način se upoznaju sa pojedinim poslovima i steknu određeno iskustvo, a ujedno promovišu srednjoškolski aktivizam.

Takođe, poslodavci zainteresovani da podrže srednjoškolce mogu uplatiti novčana sredstva u visini jedne prosečne dnevnice u prvi srednjoškolski fond SzS. Prikupljena sredstva se koriste za realizaciju treninga za pisanje projekata i za finansiranje projekata učeničkih parlamenata.

szs_1.jpg

szs_3.jpg

 

Ove godine učenici i učenice pančevačkih srednjih škola oprobali su se u poslovima prodavaca, konobara, profesora jezika, novinara i drugim. Na jednom od radnih mesta susreli smo se sa devojkom koja je tokom svojih srednjoškolskih dana u tri navrata učestvovala u ovom projektu, od koje smo čuli da joj je izuzetno značilo iskustvo koje je dobila oprobavši se na različitim radnim mestima. Srednjoškolka Eleonora Oravec je u okviru projekta SzS, a u saradnji sa iskusnijim kolegama, napravila video prilog koji možete pogledati.Marketing

Najnovije vesti