Pavlov potpisuje  memorandum sa gradonačelnicom Pernika (Bugarska) Foto: GU Pančeva
Društvo

Potpisan Memorandum o saradnji između Pančeva i bugarskog Pernika

Izvor: 
GU Pančeva Pet, 19/10/2018 - 13:39


Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i gradonačelnica Pernika (Republika Bugarska) Vjara Cerovna  potpisali su danas, 19. oktobra 2018. godine u Perniku Memorandum o saradnji između dva grada.

Gradonačelnik Saša Pavlov i član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar borave u poseti Perniku, na poziv gradonačelnice, povodom proslave Dana opštine, gde je danas svečano potpisan Memorandum o saradnji, koji predstavlja prvi korak ka bratimljenju Pančeva i Pernika.

Saradnju dva grada inicirao je ambasador Republike Bugarske u Beogradu Nj.E. Radko Vlajkov, predloživši saradnju Pančeva i Pernika, kao dva grada sa sličnim demografskim, ekonomskim, kulturnim, geografskim i drugim kriterijumima za uspostavljanje obostrano korisne saradnje.

U gradu Perniku živi preko 70.000 ljudi, što ga čini najvećim gradom u Zapadnoj Bugarskoj po broju stanovnika. Grad je bogate kulture, rodni grad mnogih čuvenih bugarskih sportista, grad sa dobrim geo-strateškim položajem, ekonomskim i turističkim potencijalima.

 
MarketingNajnovije vesti