• POVRATAK PRIRODI: Obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U susret Svetskom danu zaštite životne sredine, Zavod za javno zdravlje Pančevo organizuje nekoliko aktivnosti koje su namenjene deci, ali i odraslima, pod nazivom „Povratak prirodi”.

    Namera je da se ukaže na neophodan povratak prirodi i na očuvanje biljnog i životinjskog sveta, sa akcentom na važnost celokupnog živog sveta i na neophodnost unapređenja kvaliteta vazduha.

    Cilj nam je da istaknemo da ljudi nisu sami na ovome svetu, da u prirodi moramo poštovati sav život, i da je potrebno da se iz svog urbanog, modernog, virtuelnog, tehnološki često prenatrpanog  sveta – vratimo prirodi, navodi se na sajtu Zavoda.

    U utorak, 4. juna, u 12.00 časova u OŠ „Branko Radičević”  u saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda biće otvaranje izložbe INTELIGENCIJA BILjAKA, kako bi đaci ovom zanimljivom, interaktivnom izložbom, mogli bliže da upoznaju živi svet biljaka  i da dožive ovaj svet upoznajući čula biljaka. Izložba će biti otvorena do 12. Juna.

    U nastavku,  4. juna od 12.30 časova, u dvorištu OŠ „Branko Radičević”, biće organizovana  radionica za učenike od 5.  do 8.razreda, pod nazivom KOJE JE BOJE VAZDUH (u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin” i Botaničkom baštom Jevremovac), a sa idejom da se đaci upoznaju sa odlikama vazduha, kako se može ispitati kvalitet vazduha i kako posmatranjem lišajeva i drugih bioindikatora u prirodi možemo sami otkriti mnogo toga o čistoći vazduha.

    Od 18.30 časova, istog dana, u foajeu Kulturnog centra Pančevo, u saradnji sa Foto savezom Srbije, svečano će biti otvorena Deveta izložba ekološki angažovanih fotografija „Objektivom kroz svet oko nas”, koja ove godine ima temu POVRATAK PRIRODI. Uz bogat kulturno-umetnički program svečano će biti dodeljene nagrade za najbolje fotografije po izboru selektora Foto saveza Srbije. Izložba će biti otvorena do 15. juna.

    U sredu, 5. juna, od 12.00 časova u Eko paviljonu Narodne bašte u saradnji sa Prirodnjačkim muzejom Beograda, organizovana je radionica za decu pod nazivom PAUCI I JOŠ PONEŠTO, gde će se deca upoznati sa važnošću insekata u prirodi i njihovom ulogom.

    U subotu, 8. juna, od 12.00 časova, u gradskom parku u bašti „Olee” u saradnji sa Udruženjem pčelara i Kućom zdravlja „Olea” biće održana radionica ŠTA PČELE ŽELE, sa željom da se deci približi važna činjenica da na našoj planeti nema života bez pčela,

    Sve aktivnosti deo su BUDI manifestacije.

    U susret Svetskom danu zaštite životne sredine, Zavod za javno zdravlje Pančevo organizuje nekoliko aktivnosti koje su namenjene deci, ali i odraslima, pod nazivom „Povratak prirodi”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]