Mirović u obilasku bollnice Pančevo
Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade obišao obnovljeno krilo Opšte bolnice Pančevo

Pančevo, Pon, 20/05/2019 - 11:31
Aleksandar Stojković


Predskednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas rekonstruisano krilo Opšte bolnice Pančevo. Mirović je obišao prvi i drugi sprat, kao i suteren obnovljenog dela bolnice u društvu Pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkoviča, gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova i direktora pančevačke bolnice dr Slobodana Ovuke.

Zavšili smo jedan značajan posao, značajan ne samo za građane Pančeva, već za čitav zdravstveni sistem u Vojvodini i Srbiji - rekonstruisali smo gotovo 8000 kvadratnih metara dela pančevačke bolnice. Od momenta kada je izabrana Pokrajinska vlada gotovo svakodnevno smo preduzimali mere da stanje u pančevačkoj bolnici dovedemo do ovog nivoa. Paralelno smo radili na nabavci najsavremenije opreme. Kada se budu završile nabavke za ovu godinu, vrednost nabavljene opreme biče veća od 200 miliona dinara.Kada se budu završile nabavke za ovu godinu, vrednost nabavljene opreme biče veća od 200 miliona dinara. Stare slike bile su tužne i ponižavajuće, to su bili uslovi nedostojni čoveka.  

Mirović je istakao da u ovom trenutku funkcionišu svi dijagnostički aparati u pančevačkoj bolnici.

Docent dr Zoran Gojković istakao je da je završen posao na koji se čekalo 30 godine.

- Kada sam izabran na mesto pokrajinskog sekretara prvi objekat koji sam obišao bila je upravo pančevačka bolnica. Neizmerno sam zadovoljan što je ovaj posao završen. Posao koji je rađen planski i sistematično. Nisam zadovoljan time što danas nemamo nove krevete u pančevačkoj bolnici za koje je Pokrajinska vlada još pre godinu dana opredelila sredstva i za koje za devet meseci nije završen postupak javne nabavke. Mi moramo menjati Zakon o zaštiti prava ponuđača jer je nedopustivo da se u zdravstvenim objektima na bilo koji način opstruira nabavka opreme. Pacijenti ne mogu da čekaju, rekao je Gojković.

Direktor pančevačke bolnice se zahvalio predstavnicima Pokrajine i istakao da je obnova urađena i pored činjenice da je veliki broj pacijenata na hemodijalizi, ali da oni nisu trpeli.

- Okrenuli smo novu stranicu istorije pančevačke bolnice sa željom da se slike koje smo zatekli 2016. godine nikada ne ponove, rekao je dr Slobodan Ovuka.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti