Društvo

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u poseti pančevačkim školama

Pančevo, Sre, 05/12/2018 - 12:42
Suzana Prvulj


Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, posetio je šest pančevačkih škola u sredu, 5. decembra, a u okviru radne posete. Cilj obilaska je razgovor s nastavnicima o problemima sa kojima se susreću, načinu  na koji organizuju nastavu, ali i o stvaranju što boljih radnih uslova za njih i za učenike.

U obraćanju medijima u Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić”, Kovačević je istakao kako je prilikom obilaska konstatovao da se u obrazovne ustanove nije ulagalo u prethodnom periodu. Kazao je da Medicinska škola „Stevica Jovanović” daje veoma dobre rezultate, ali da ima problema s nedostatkom prostora. Takođe, naglasio je da Elektrotehnička škola „Nikola Tesla” nema prostorije za izvođenje stručne prakse.

- Projekat koji bi trebalo realizovati iznosi između 80 i 100 miliona dinara, rekao je Kovačević.

Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, ovom prilkom je saopštila da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa pomenutim pokrajinskim sekretarijatom.

- Tokom prethodnih godina smo se pre svega bavili izradom projektno-tehničke dokumentacije, legalizacijom objekata, i zbog toga nije urađeno mnogo velikih investicija.

Ona je dodala da Grad brine o školama i da one nemaju nikakvih finansijskih poteškoća.

Goran Bimbašić, direktor poljoprivredne škole, izjavio je:

- Moj lični stav je da odavno nije bila bolja atmosfera u obrazovanju u gradu i pokrajini.

Kako je najavljeno, predstavnici ovog pokrajinskog sekretarijata će do 25. decembra obići sve obrazovne ustanove na teritoriji Vojvodine, a danas su u Pančevu posećene Poljoprivredna škola „Josif Pančić”, Elektrotehnička škola „Nikola Tesla”, Baletska škola „Dimitrije Parlić”, OŠ „Bratstvo-jedinstvo”, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić”.
MarketingNajnovije vesti