Goran Herling Gimnazija Kovačica
Razgovor sa Goranom Herlingom

Pretučeni profesor tvrdi da su priče o povodu napada na njega spinovi

Pančevo, Sub, 03/09/2016 - 23:50
Vladimir Đoković

Pretučeni profesor i bivši vd direktor gimnazije „Mihajlo Pupin” u Kovačici, Goran Herling, ocenjuje kao spinovanja objave pojedinih medija da je pretučen jer je vređao koleginicu.

– To što pojedini mediji objavljuju da sam vređao koleginicu, pa da me je zato njen dečko pretukao, jesu spinovanja. Bože gde mi živimo. Ne zbog mene nego šta se radi… – rekao nam je Herling u telefonskom razgovoru.

A sve je po njegovom svedočenju počelo kobne večeri tako što mu je neko pokucao na roletnu i pozvao ga po imenu.

Već je padao mrak. Čim sam otvorio kapiju, dobio sam pesnicu u lice. Imao sam upozorenja, pa sam i ja imao nešto sa sobom. Već smo bili u mom dvorištu kada sam ja udario napadača. Napadač sigurno nije bio sam. U jednom trenutku sam izgubio svest dok sam bio okrenut prema napadaču. Da li me je neko s leđa udario. Probudio sam se kada sam počeo da dobijam jako mnogo udaraca u potiljak. Vrisnuo sam. Ne znam kako sam uspeo da se pridignem i da potražim pomoć – priseća se Herling događaja u kome su mu nanete povrede glave.

Herling je profesor engleskog u Kovačici od 2000. godine. Od novembra prošle godine bio je i v.d. direktora. Smatra da je čitav događaj posledica bloga kojim je pod imenom i prezimenom počeo da alarmira javnost zbog događaja u gimnaziji u Kovačici.

Nije to bilo nasilno preuzimanje. Sve je bilo po zakonu. Tokom konkursa imao sam veliku podršku kolega, od 42 samo je njih 14 glasalo za drugog kandidata, dobio sam i potvrdu nacionalnog saveta slovačke zajednice u Srbiji, ali to nije bilo dovoljno. Odlučivao je školski odbor, a neko je obilazio članove pre glasanja. Pa ni ja ni protivkandidat nismo dobili dovoljno glasova za izbor. Nije bilo vremena za novi konkurs, pa je odluku doneo pokrajinski sekretar. Mene su iz Nacionalnog saveta Slovaka zvali da se informišu o događajima u gimnaziji. I pokrajinskom sekretaru su predlagali da ja nastavim sa poslom direktora. Za dva dana je stiglo rešenje o sadašnjoj v.d. direktorki, priča Herling.

Zbog događaja u kovačičkoj gimnaziji, Herling je napravio internet blog, gde je objavljivao kako bi obaveštavao javnost.

Nisam ranije prijavljivao pretnje. Više su to bila upozorenja, u smislu da mi savetuju da prestanem da pišem. Jer sam ja od muke krenuo da uzbunjujem javnost preko bloga. Pod imenom i prezimenom, ističe Herling.

Sa Herlingom smo telefonom razgovarali dok se, kako kaže, nalazi na hirurškom odeljenju Opšte bolnice Pančevo. Pitamo ga šta lekari kažu, kakve su povrede? Herling kratko odgovara – kažu da su teške.
MarketingNajnovije vesti