Društvo

Pridružite se izgradnji Eko dvorišta u Pančevu (VIDEO)

Izvor: 
Saopštenje Uto, 20/06/2017 - 11:19

Udruženje „Connecting“ poziva sve zainteresovane da se pridruže volonterskim akcijama izgradnje Eko dvorišta koje će se sprovesti od 23. do 25. juna i od 30. juna do 2. jula u dvorištu Streljačke družine „Pančevo 1813“.

Connecting people

 

Udruženje „Connecting People“ je udruženje mladih iz Pančeva, osnovano u aprilu 2013. godine, s idejom da kreira mogućnosti kroz koje će mladi ostvariti svoje potencijale, kako bi kroz proaktivan pristup podsticali pozitivne promene u okruženju.

 

Udruženje radi na afirmaciji vrednosti omladinskog aktivizma i volonterizma, afirmaciji preduzetništva, isticanju važnosti i jačanju koncepta celoživotnog učenja u društvu, promovisanju značenja kreativnih industrija za razvoj zajednice, razvijanju i promovisanju kulturoloških vrednosti i ostvarivanju ravnopravnosti među polovima.

Prva akcija, koja će se desiti od 23. do 25. juna, podrazumeva pripremu dvorišta za izgradnju Eko paviljona, čišćenje smeća, uklanjanje korova i ravnanje zemljišta. Druga akcija, od 30. juna do 2. jula, podrazumeva izgradnju Eko paviljona od ekološkog materijala i uređenje Eko dvorišta.

 

Ove aktivnosti realizuju se u sklopu projekta „Eko dvorište“, podržanog od strane Trag Fondacije kroz program „Aktivne zajednice“, a glavni cilj projekta jeste preuređenje dela prednjeg dvorišta Streljačke družine u Eko dvorište.

 

Glavni cilj projekta jeste razvijanje ekološke svesti kod mladih u Pančevu kreiranjem podsticajnog okruženja koje mladima pruža mogućnost da upoznaju svet oko sebe, razumeju prirodu i važnost njenog očuvanja.

 

Više detalja o projektu i kako bi Eko dvorište trebalo da izgleda možete videti na videu: https://www.youtube.com/watch?v=_ziJKKg15Qc

 

Ukoliko želite da se prijavite i učestvujete u akcijama, prijavni formular se nalazi na linku: http://bit.ly/ekovolonteri

 

Za više informacija posetite Facebook stranicu udruženja „Connecting“ ili pišite na mejl [email protected]Marketing

Najnovije vesti