Foto: pexels
Društvo

Proglašeni pobednici foto konkursa "Biti mlad u Srbiji", Pančevka na drugom mestu

Izvor: 
National Geographic Čet, 24/11/2022 - 09:33Odabrane četiri pobedničke od preko 1.000 pristiglih fotografija na foto konkurs "Biti mlad u Srbiji".

Zabava, sportske aktivnosti, umetnost, borba za bolje sutra – sve ovo obeležava svakodnevni život mladih u Srbiji i baš takve situacije bile su inspirativne za učesnike ovogodišnjeg foto konkursa sa temom – Biti mlad u Srbiji.

Petočlani žiri odabrao je četiri pobedničke od preko 1.000 pristiglih fotografija na konkurs, koji su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin Zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija. Ovo je jedna od aktivnosti kojom se Delegacija EU u Srbiji pridružila obeležavanju Evropske godine mladih 2022.

Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u Politikinom Zabavniku. Četiri pobedničke fotografije, kao i 16 fotografija koje su ušle u najuži izbor, biće izložene tokom decembra u Beogradu (EU info centar), Novom Sadu i Nišu.

U kategoriji Najbolje fotografije građana i građanki nagrade su dobili:

1. mesto – Miloš Krstić, Festivalska euforija (Exit festival, Novi Sad) – naslovna fotografija

2. mesto – Irena Ljubanović, Žena ženi solidarna (Beograd)

3. mesto – Jana Cekić, I šta ćemo sad? (Beograd)

U kategoriji Najbolja fotografija EU projekta nagradu je dobila:

Amutacija ne smeta razvoju snage (fotograf Bojan Jorgić), Niš – fotografija je nastala u okviru projekta "Adaptivna fizička aktivnost i sport – mladi za mlade", koji sufinansira EU kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija

Najbolji radovi biće nagrađeni vaučerima za elektronsku opremu, naime, pobednička fotografija biće nagrađena vaučerom za kupovinu elektronske opreme u vrednosti od 1.000 evra, drugo mesto će dobiti vaučer u vrednosti od 500 evra, vaučer u vrednosti od 300 evra biće dodeljen za treću nagradu, dok je za najbolju fotografiju EU projekta predviđena diploma.

Radove je ocenjivao žiri u sledećem sastavu:

Prof. Aleksandar Kelić, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu;

Igor Rill, Politikin Zabavnik;

Milana Petrović, National Geographic Srbija; 

Dimitrije Prokopović, Erazmus studentska mreža Srbije;

David Pužado, Belgrade Photo Month;

Daliborka Nikolić, EU info mreža (bez prava glasa).
MarketingNajnovije vesti