srednjoskolci
Društvo

Projekat Srednjoškolci za Srednjoškolce

Pančevo, Pet, 22/04/2016 - 14:11
Mirjana Marić Veličković

Unija srednjoškolaca Srbije već šestu godinu uspešno organizuje projekat Srednjoškolci za Srednjoškolce, koji se ove godine održava 22. aprila, kako širom Srbije tako i u Pančevu.

U realizaciji projekta je do sada učestvovalo više od 30 gradova i opština u Srbiji, 8000 srednjoškolaca, 1600 preduzeća i finansirano je preko 70 projekata učeničkih parlamenata.

SzS je baziran na konceptu "Social Day" projekta koji se godinama unazad održava u zemljama Evrope, a zasniva se na srednjoškolskom aktivizmu i društveno odgovornom poslovanju preduzeća. SzS je samoodrživi projekat osmišljen u cilju prikupljanja finansijskih sredstava kako bi se poboljšalo stanje srednjih škola širom Srbije. Svaka škola, preduzeće, institucija i pojedinac koji podrži ovaj projekat podstiče učenike i učenice na sticanje radnog iskustva i da zatim time oni dobiju mogućnost poboljšanja svoje škole. Novac se donira u prvi srednjoškolski fond koji je osnovala UNSS.

Drugi deo akcije podrazumeva da zainteresovani učenički parlamenti konkurišu sa svojim projektima od kojih će izabrani biti finansirani iz fonda.

srednjoskolci
plakat.jpg

 

Ove godine, u projekat je uključeno više od 30 preduzeća i srednjoškolaca iz Pančeva. Oni su danas bili u ulozi konobara, prodavaca, apotekara, medicinara, trenera, radnika u kancelarijama javnih preduzeća i još mnogo toga.

J. JankovMarketing

Najnovije vesti