Foto: ZF
Društvo

Promene u Upravnom odboru ZF-a

Izvor: 
013info Pon, 03/08/2020 - 12:41

Nadzorni odbor korporacije ZF je na današnjem redovnom zasedanju imenovao Štefana fon Šukmana (46), koji trenutno rukovodi Divizijom za pogonsku tehnologiju putničkih vozila, za novog člana Upravnog odbora korporacije. On će na toj poziciji naslediti Mihaela Hankela (63) počev od 1. januara 2021. godine.  Nakon 17 godina uspešnog rada za korporaciju Hankel će se povući u penziju. Nadzorni odbor je takođe odlučio da se od prvobitne Divizije za pogonsku tehnologiju putničkih vozila i Divizije za e-mobilnost formira nova divizija kako bi se pod istim krovom kupcima ponudila električna rešenja pogonskih sistema. ZF ubuduće više neće razvijati komponente za motorone pogone sa unutrašnjim sagorevanjem već će se umesto toga fokusirati na širok dijapazon priključnih "plug-in" hibrida i isključivo električna vozila, navodi se u saopštenju ZF-a.

Štefan fon Šukman rukovodi od jeseni 2018. godine Divizijom za pogonsku tehnologiju putničkih vozila sa sedištem u nemačkom Zarbrikenu. Nakon završenih studija poslovne administracije, on je 2003. godine započeo svoju karijeru u ZF grupi i bio je na različitim rukovodećim pozicijama, uključujući poziciju komercijalnog direktora kompanije "ZF upravljački sistemi motornih vozila" sa sedištem u mađarskom Egeru kao i poziciju glavnog menadžera Poslovne jedinice za globalni aftermarket i male serije u okviru kompanije "ZF upravljački sistemi" iz Švebiš Gmunda u Nemačkoj. Tokom 2015. godine fon Šukman je prešao u Diviziju za pogonsku tehnologiju putničkih vozila gde je preuzeo poziciju starijeg potpredsednika resora finansija, kontrole, IT i upravljanja procesima pre nego što postao glavni menadžer divizije.

Imenovanje fon Šukmana za člana Upravnog odbora korporacije ZF počev od 1. januara 2021. godine se podudara sa značajnim strukturalnim promenama unutar same grupe. U istom tom periodu će se od postojećih dvaju divizija - "Pogonske tehnologije putničkih vozila" i "E-mobilnost" - formirati jedna, nova divizija. Ovim korakom će ZF objediniti svoje kompetencije s ciljem da bolje odgovori na rastuću elektrifikaciju putničkih vozila, poboljša pristupačnosti kupcima i dodatno ubrza proces transformisanja pogonskih motora u priključne ("plug-in") hibride i električne pogonske grupe. Ubuduće ZF više neće razvijati komponente za isključivo motore sa sagorevanjem.

"Sa Štefanom Šukmanom kao rukovodiocem nove divizije i članom Upravnog odbora, stekli smo lidera iz naših sopstvenih redova koji izuzetno dobro poznaje sektor pogonske tehnologije za automobile. On će ojačati poziciju ZF-a u oblasti e-mobilnosti", izjavio je dr inž. nauka Franc-Jozef Pefgen, predsednik Nadzornog odbora korporacije ZF.

Odavanje priznanja Mihaelu Hankelu

Dr Pefgen se zahvalio Mihaelu Hankelu koji će 31. decembra 2020. napustiti Upravni odbor korporacije ZF-a na dugogodišnjoj posvećenosti: "Mihael Hankel je uspešno doprineo preorijentisanju cele grupe. Pokazao je izuzetnu posvećenost digitalizaciji proizvodnje u ZF-u uvođenjem pametnih industrijskih aplikacija.  Njegova zasluga je to što je širom sveta uveden ZF proizvodni sistem. On je takođe izuzetno doprineo činjenici da ZF danas poseduje globalno efikasnu proizvodnu mrežu. U ime korporacije mu želimo sve najbolje u budućnosti."

Mihael Hankel je 2003. godine primljen u Upravni odbor nekadašnje kompanije ZF Sachs AG u Švajnfurtu gde je rukovodio Divizijom za šasije. 2007. godine je postao predsednik Upravnog odbora kompanije "ZF Lenksisteme GmbH" ("ZF upravljački sistemi") u nemačkom Švebiš Gmundu. Od 2013. godine Mihael Hankel je član Upravnog odbora korporacije ZF gde je odgovoran za divizije "Pogonska tehnologija putničkih vozila" i "E-mobilnost", korporativnu proizvodnju i upravljanje ključnim kupcima putničkih vozila u Evropi i Severnoj Americi, dodaje se u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti