Svetski dan zivotinja
Društvo prijatelja životinja

Promocija dobrobiti životinja obeležiće narednu nedelju u Pančevu

Pančevo, Sub, 03/10/2015 - 12:13
Mirjana Marić


Povodom Svetskog Dana Životinja, koji se proslavlja svake godine 4. okktobra, Društvo Prijatelja Životinja pokrenulo je nekoliko akcija i kampanja.

Proslavu Svetskog dana životnja započeta je tradicionalnom izložbom kućnih ljubimaca u osnovnoj školi "Stevica Jovanović". U nedelji nakon 4.oktobra organizovaće se još jedna izložba ljubimaca u školi "Branko Radičević". Na izložbi će biti dodeljene simbolične nagrade za posebne kategorije kućnih ljubimaca- najlajaviji, najposlušniji, najčupaviji, naj- šiške.

Organizacija Društvo prijatelja životnja će takođe pokrenuti seriju predavanja o dobrobit i žaštiti životinja u srednjoj medicinskoj školi "Stevica Jovanović", sa kojom će povodom svetskog dana biti potpisan sporazum o trajnoj saradnji čime će ova škola postati prva animal friendly obrazovna ustanova u Pančevu.

U saradnji sa predškolskom ustanovom "Dečja radost" biće organizovan konkurs za najbolje radove na temu "Mali heroji velikog srca". Ovaj konkurs će biti otvoren do kraja novembra kako za decu iz predškolskih ustanova, tako i za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Pančeva.

Društvo prijatelja životinja poziva sve osnovne škole da uzmu učešće u ovom likovnom konkursu. Najbolji radovi će biti izloženi u galeriji Dečijeg kulturnog centra početkom decembra 2015. godine.

Kao specijalan događaj najavljena je prezentacija interaktivne Google mape sa svim animal friendly lokacijama u našem gradu, poput prodavnica, kafića, ali i veterinarskih ambulanti, prihvatilišta, pet šopova i slično. Link do ove jedinstvene mape će biti postavljena na sajtu organizacije www.ljubimci.org.rs

U subotu 3. oktobra od 13:00 u AVIV PARKU biti organizovan promotivni štand na kome će volonteri ove organizacije udomljavati napuštene životinje i deliti edukativne flajere. Tom prilikom će ambasador Svetskog dana životinja za Srbiju dodeliti priznanje Aviv parku i to za društveno odgovoran rad i humano postupanje prema životinjama. 

Ove godine ova vrsta priznanja u Srbiji dodeljena je Aviv parku iz Pančeva i internet portalu www.zivotinje.rs koji se bavi promocijom dobrobiti životinja i informisanjem građana o njihovoj zaštiti.

Svetski dan životinja ustanovljen je 1931. godine u Firenci na Svetskom kongresu prijatelja životinja. Svrha obeležavanja ovog dana je skretanje pažnje čovečanstva na nepravde koje svakodnevno nanosi životinjskom svetu, kao i promocija dobrobiti svih životinja i ukazivanje na jaku vezu izmedju ljudi i životinja- koje igraju veoma važnu ulogu u našim životima. Mreža Svetskog dana životinja okuplja sve organizacije koje proslavljaju ovaj dan, a sve radi što bolje i efikasnije promocije zaštite životinja. Osnovna ideja Dana životinja je da se što više organizacija priključi obeležavanju ovoga dana, kada će različitim programima, prezentacijama, radionicama i aktivnostima učestvovati u ovom globalnom pokretu.
MarketingNajnovije vesti