Društvo

Proslava Dana Evrope i Dana pobede u Narodnoj bašti

Pančevo, Pon, 09/05/2016 - 18:03
Mirjana MarićPANČEVO - Građanska akcija Pančevo i pančevački pop rok bend El Buzz, sedmu godinu za redom organizuju proslavu Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom. U ponedeljak, 9. maja u Narodnoj bašti okupilo se desetak nevladinih organizacija koje su predstavile svoje programe i aktivnosti koje afirmišu vrednosti građanskog društva i vrednosti na kojima počiva današnja Evropa i Evropska unija.

“Danas su promovisane ove vrednosti, ali osim toga želeli smo da napravimo jedan događaj koji bi bio mešavina piknika bez roštilja i karnevala, ali da osim tog relaksirajućeg i opuštajućeg efekta pošaljemo jasnu antifašističku poruku, da slobodni građani i građanke neće dozvoliti da se fašizam pojavljuje na bilo koji način”, rekao je Nenad Živković ispred Građanske akcije Pančevo.

Organanizacija Veliki i Mali je ovom prilikom predstavila pristup rada njiovog rehabilitacionog centra.

”Želeli smo da kroz igru, koja je najsnažnije sredstvo vidimo šta deca iz Pančeva znaju, ali i da uživamo u samoj igri”, rekla je Valentina Zavišić iz Inicijative za inkluziju VelikiMali.

 

img_9320.jpg

 

Zastupnica Društva za zaštitu životinja i prirode Zora Kolarski rekla je da ovom prilikom oni žele da dopru do svesti ljudi i da je promena razmišljanja jedini način da uđemo u Evropsku uniju.

“Kada budemo počeli da se drugačije odnosimo prema našoj okolini i budemo počeli da posmatramo svet oko sebe, i postanemo empatičniji mislim da ćemo otvoriti sam put za Evropu”, objasnila je gđa Kolarski.

 

img_9378.jpg

 

Na manifestaciji je upriličeno i družnje sa članicama Udruženja ŽMIG koje su ovde nastupile u okviru projekta Ne ŽMIGaj na diskriminaciju, koji je podržan od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i organizacije Civil Rights Defenders. One su osim prezentacije svog rada, promovisale antifašističke vrednosti, održan je nastup mladih koji su izveli pesmu Darka Rundeka “Ay caramela” i svaki pojedinačno poslao poruku koja je vezana za solidarnost, toleranciju, ljubav, ravnopravnost i feminizam.

 

img_9392.jpg

 

Svoj štand imalo je i JKP "Higijena" koji su ovom prilikom uputili građane u proces reciklaže, sakupljanje i razvrstavanje otpada.

U 18h dodeljene su povelje “PRO FUTURO" koje su ove godine dobili Filip Krumes, Udruženje Građana “Poseti Pančevo” i dopisništvo RTV u Pančevu.

U programu su ućestvovali i učenici Muzičke škole „Jovan Bandur" iz Pančeva.

 

img_9412.jpg

 

img_9419.jpg

 

img_9404.jpg

 

 

M. M. Veličković
MarketingNajnovije vesti