• Putarina na autoputevima skuplja za 10 odsto

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ova ne baš popularna mera, koja je trebalo da bude doneta još u februaru, ali je odložena zbog izbora, za „Puteve Srbije“ je nužnost jer se cene nisu menjale od 23. februara 2008. godine, piše Blic. Prema njihovim procenama, u kasu kompanije od ove korekcije trebalo bi da na godišnjem nivou uđe 1,8 milijardi dinara više za održavanje puteva.
     
    Izvor ovog lista iz Nemanjine kaže da je odluka već spremljena, ali se čekalo da se formira nova vlada.
     
    „Putarina mora da se koriguje kako bi putevi mogli da se održavaju. Dok su cene putarine mirovale osam godina, rasle su cene materijala, energenata i opreme koji se koriste za održavanje autoputeva i ostalih drumova. Ta poskupljenja su gotovo dovela na ivicu mogućnost održavanja srpskih puteva, pa je zbog toga ovo nužnost“, kaže izvor Blica.
     
    Prema novom cenovniku, koji su „Putevi Srbije“ predložili Vladi, primera radi, putarina za deonicu Beograd – Niš će sa sadašnjih 730 skočiti na 800 dinara. Korišćenje puta Beograd – Šid vozači će, umesto dosadašnjih 340, plaćati 370 dinara, a za deonicu Beograd – Subotica putarina će se sa 290 uvećati na 320 dinara.
     
    Iz Ministarstva saobraćaja nisu želeli da komentarišu, već je načelno rečeno da je fond za održavanje autoputeva nedovoljan.
     

    Jedna od prvih odluka nove Vlade Srbije biće ona o poskupljenju putarina na autoputevima za 10 odsto.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo