• Radioaktivni otpad u kačarevačkoj kasarni?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na osnovu informacije koje su došle od građana Kačareva, koji su prijavili da je na prostoru kasarne u ulici JNA u Kačarevu dovezen radioaktivni materjal u kontejnerima koji su u lošem stanju, reagovao je Instiut za nuklearne nauke „Vinča“ koji je ustanovio povišen nivo zračenja i naložio ograđivanje i zabranu prilaska pomenutim kontejnerima, saopšteno je na zvaničnoj Facebook stranici Mesne zajednice Kačarevo.

    Kako je u ovom obaveštenju navedeno intervenisala je i Inspekcija za zaštitu životne sredine Grada Pančeva i poslala zahtev Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine, koja treba da ispita nastalu situaciju. Trenutno se čeka odgovor ove inspekcije.

    Podsećamo da je deo Vojnog kompleksa „Kačarevo“ Pančevo, jedan od petnaest vojnih vojnih kompleksa, skladišta i zemljišta širom Srbije koji više nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije, pa je Republička direkcija za imovinu oglasila njihovu prodaju. Ovaj oglas je bio raspisan 25. novembra 2016. a više podataka možete pronaći na sajtu Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije.

    Ovaj vojni kompleks je jedan od pet u Republici Srbiji za koje se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da isti nisu ispitani i nisu očišćeni od neeksplodiranih ubojnih sredstava i da oni koji budu odlučili da ga otkupe moraju da sami snose troškove ispitivanja i čišćenja. 

    Na osnovu informacije koje su došle od građana Kačareva, koji su prijavili da je na prostoru kasarne u ulici JNA u Kačarevu dovezen radioaktivni materjal u kontejnerima koji su u lošem stanju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    Odličja za školu iz Pančeva

    Treću godinu zaredom Osnovna škola „Branko Radičević” osvaja Veliku zlatnu plaketu i diplomu za kvalitet svog […]