Društvo

Radionicom crtanja Nikole Dragaša počinju „Dani evropske kulturne baštine“ u Pančevu

Pančevo, Uto, 17/09/2019 - 10:46
Ivana Vlajovic


U okviru Manifestacije „Dani evropske kulturne baštine „Umetnost i zabava - nasleđe u fokusu“ 2019“ u Narodnom muzeju Pančevo u utorak, 17. septembra, od 17.30 do 19 sati biće održana kreativna radionica crtanja za decu „Pančevo u mom oku“ pančevačkog karikaturiste Nikole Dragaša.

Cilj ove radionice je popularizacija kulturnog nasleđa i manifestacije „Dani evropske kulturne baštine“ među najmlađim sugrađanima, tokom koje će deca imati priliku da uče da crtaju simbole Pančeva i banatske motive, koji su deo tradicije i kulturnog nasleđa.

Radovi će biti izloženi u okviru centralnog događaja povodom ove Manifestacije u restoranu „Stara Vajfertova pivara“, koja će biti održana u subotu, 21. septembra, od 17 do 20 časova u bašti ovog restorana.

Ovom prilikom biće organizovani razgovori na temu mesta zabave u Pančevu koja jesu deo kulturnog nasleđa grada. O Vajfertovoj pivari će govoriti Jasmina Vujović, v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu, istoričarka Slobodanka Perović govoriće o istorijskom razvoju Pančeva na obali Tamiša, a etnolog Grozdana Milenkov o aspektima nematerijalnog i materijalnog nasleđa povezanih sa zabavom.

Posetiocima će biti predstavljen i kratki dokumentarni film „Mesta zabave u Pančevu“, rad studenata koji su učestvovali u gradskom programu Studentska letnja praksa, realizovanog tokom jula u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Pančevu, nakon čega je planiran koncert benda „generacija 107“ pančevačke Gimanizije „Uroš Predić“.

Organizator Manifestacije je Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.
MarketingNajnovije vesti