Apoteka Higija
Sudski izvršitelji u skoro svim objektima Apoteke Pančevo

Radnici na poslu među praznim rafovima

Pančevo, Pet, 19/02/2016 - 19:57
Ivana PredićPrazni rafovi, razočarenje i mat pozicija za sve radnike Apoteke Pančevo - to je slika koja se ponavlja poslednjih nedelja u objektima te zdravstvene ustanove. Agonija se nastavlja, a Apoteka sve više tone u dugove i krizu iz koje će se, kako se sada čini, teško izvući. Račun je blokiran od 31.decembra prošle godine, i trenutno je zadužen za 324.429.862 dinara. Ukupan iznos duga prema dobavljačima iznosi oko milijardu dinara.

Nadležni iz veleprodaje „Adoc“ su početkom meseca rešili da dug od osam miliona dinara naplate sudskim putem, pa su izvršitelji redom krenuli da plene pokretnu imovinu. Sudsko izvršenje zatražila je i „Feniks farma”, kojoj Apoteka Pančevo duguje čak 100 miliona dinara. Kako smo saznali od Milana Stanisavljevića, pomoćnika direktora te zdravstvene ustanove, u petak,19. februara, izvršena je plenidba u jednoj od najvećih objekata Apoteke Pančevo, u „Higiji“, koja se nalazi u Ulici Miloša Obrenovića, a do sad su sudski izvršitelji obišli skoro sve apoteke.

Ostalo je samo tri objekta iz kojih roba još nije zapljenjena. Uglavnom se uzimaju lekovi i roba koja može da se proda, a u apotekama nam ostaju bebi flašice i druga nemedicinski proizvodi. Objekti ipak rade, osim apoteka u Kačarevu, na Strelištu i u Ulici Svetog Save 109. Stanje je veoma loše jer praktično ne možemo ništa da zaradimo, a pravimo troškove samim tim što radnici moraju da dolaze na posao u prazne apoteke“, rekao je za naš portal Milan Stanisavljević.

Ipak, nade još uvek ima jer su nadležni iz lokalne samouprave prošle nedelje započeli razgovore sa predsednikom Grupacije veledrogerija Privredne komore Srbije, a u pomoć je priskočio i NADEL. Međutim, naš sagovornik sumnja da problem može biti brzo rešen.

Isto smatra i Borko Bojić, predsednik sindikata Apotke Pančevo. On je rekao da je lokalna samouprava više puta izigrala radnike, te da će se oni sledeće nedelje ponovo okupiti sa pištaljkama ispred zgrade Gradske uprave.

„Pre mesec dana obećano nam je da ćemo dobiti markice za prevoz za ATP, ali ih do danas nema. Radnici sami plaćaju prevoz, a platu ne dobijaju. Tražili smo i smanjenje radnog vremena i zatvaranje nekih objekata radi racionalizacije, ali nam ni to nije odobreno. Apoteka u Karađorđevoj i dalje dežura iako nema lekova”, rekao je predsednik sindikata i dodao da gradonačelnik nije održao sastanak sa zaposlenima, iako je on bio zakazan pre desetak dana.

On je najavio da će protesti zaposlenih biti održani naredne sedmice - u sredu, četvrtak i petak.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti