Pančevački most Foto: Mihajlo Anđelković
Društvo

Radovi na natputnjacima na pruzi Beograd–Pančevo su pri kraju

Izvor: 
saopštenje RŽD Internešnl Čet, 03/11/2016 - 09:22RŽD Internešnl planira tokom novembra da završi izvođenje svih radova na natputnjacima na pruzi Beograd–Pančevo, najavila je juče ta kompanija.

Vanredna rekonstrukcija havarisanih natputnjaka na pruzi Beograd–Pančevo se približava kraju i već je pušten drumski saobraćaj ispod drugog natputnjaka na sedmom kilometru železničke pruge Beograd–Pančevo.

Bez obzira na to, što su ovi radovi stvorili vozačima u drumskom prevozu privremene neprijatnosti, radovi su sprečili eventualne tragične događaje.

Kompanija RŽD Internešnl je na zahtev investitora – Infrastrukture železnice Srbije izvodila dodatne radove na natputnjacima.

U avgustu 2015. godine, nakon polaganja novog gornjeg stroja pruge, prilikom ispitivanja za puštanje vozova u saobraćaj na natputnjacima su se pojavile značajne deformacije.

Na zahtev RŽD Internešnl, izvršen je dodatni tehnički pregled natputnjaka metodom ultrazvučne defektoskopije varova.

Na osnovu dodatnog pregleda je utvrđeno da su rasponi mosta oštećeni, te da bi primena ranije propisanih projektnih rešenja dovela do rušenja konstrukcije.

Tokom rekonstrukcije natputnjaka je izvršeno preuređenje srednjih stubova, bušenje i betonski radovi, montaža novih čeličnih raspona, i u konačnoj fazi je saniran asfalt na kolovozu i na trotoarima uz kolovoz.

Nakon završetka radova na rekonstrukciji natputnjaka, na njima preostaje da se sanira gornji stroj pruge i kontaktna mreža, navedeno je u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti