Društvo

RADOVI NA PETLJI PANČEVAČKOG PUTA: Od večeras bez saobraćaja iz smera Pančeva ka Beogradu

Izvor: 
Tanjug/Kurir Pet, 02/09/2016 - 18:18Saobraćaj na rampi petlje Pančevačkog puta iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu biće zatvoren od večeras u 23 časa zbog početka poslednje faze radova na rekonstrukciji dva nadvožnjaka, javio je Kurir.

Kako saopštavaju iz „Infrastruktura železnice Srbije", ova treća i poslednja faza odnosi se na radove na drugom nadvožnjaku u okviru koje je predviđena ugradnja još dva šipa, ojačanje jednog postojećeg stuba i montaža nove čelične konstrukcije, kao što je urađeno na prvom nadvožnjaku, bližem Pančevačkom mostu.

Saopštenje GSP Beograd o promeni trase autobusa 108

Zbog rekonstrukcije železničkih nadvožnjaka na Pančevačkom mostu, koje će izvoditi JKP „Železnice Srbije“ (obustavlja se saobraćaj na rampi petlje od Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu) u periodu od subote 03.09. do 10.11.2016. godine, menja se režim rada linija JGP-a, na sledeći način:

U subotu 03.09.2016. godine, od prvih jutarnjih polazaka, – vozila sa linije 108, u smeru ka Omladinskom stadionu, saobraćaće: Pančevački put - Severna tangenta - Put za Ovču - Zrenjaninski put - Pančevački most i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru saobraća redovnom trasom.

Stajališta: – privremeno se ukidaju stajališta, u smeru ka Omladinskom stadionu: – „Progres“, „Janko Lisjak“ i  „Blok Braće Marić “.

– izmešta se stajalište „Politika“, u smeru ka Omladinskom stadionu, na privremenu lokaciju na Severnoj tangententi, posle prelaska raskrsnice sa ul. Pančevački put, oko 40m (posle pešačkog prelaza).

Vozila sa linije 108 koristiće postojeća stajališta: „Borča raskršće“ i „Branka Momirova“, u smeru ka Omladinskom stadionu.

– uspostavlja se privremena kružna linija 108L, na relaciji /Blok Braće Marić – Hidrotehnika – Blok Braće Marić/. Na liniji će raditi 1 vozilo pogona Karaburma.

Trasa linije: Blok Braće Marić - Pančevački put (u naselju Braće Marić) - Koste Josipovića (raskrsnica Pančevačkog puta i ul. Koste Josipovića) - Pančevački put -  isključenje sa Pančevačkog puta na saobraćajnicu paralelnu Pančevačkom putu u visini raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente - uključenje na Pančevački put i promena smera u visini stajališta Hidrotehnika. 

Stajališta: –    privremeno se uspostavljaju stajališta: –    na privremenom terminusu "Blok Braće Marić" (dolazno/polazno stajalište); –    u ul. Pančevački put u naselju Braće Marić, u smeru ka Severnoj tangenti, neposredno pre nailaska na raskrsnicu sa ul. Koste Josipovića (15 metara ispred pešačkog prelaza); –    u ul. Pančevački put, u smeru ka terminusu "Blok Braće Marić" u visini kućnog broja 4V (na konzoli za stub javne rasvete); –    na servisnoj saobraćajnici, u smeru ka Pančevu, po prelasku raskrsnice sa Pančevačkim putem (30 metara od ulaza u farmaceutsku firmu Strong Nature).

Vozila sa linije 108l koristiće postojeća stajališta linije 108.

Radovi na rekonstrukciji pomenutih nadvožnjaka, čiji je završetak predviđen u roku od 75 dana, deo su Aneksa I osnovnog Ugovora iz ruskog državnog kredita. Vrednost radova je 4,1 milion dolara, a izvođač je ruska kompanija „RŽD Internešnl" sa domaćim podizvođačima.

Do sada je, u prethodne dve faze, potpuno završena rekonstrukcija prvog nadvožnjaka dužine 49m. Na drugom je ugrađeno 11 šipova, od predviđenih 13, ojačana su dva postojeća stuba i izgrađen nov krajnji stub.

 
MarketingNajnovije vesti