Rafinerija nafte Pančevo Foto: A. S.
Društvo

Rafinerija zaštićena od terorističkog napada

Pančevo, Sub, 27/06/2020 - 21:36
Vladimir ĐokovićPortal Ekapija objavio je da je okončana prva faza integralne zaštite NIS Rafinerije nafte u Pančevu.  Navode da je to učinjeno posle više od dve godine rada, a da je u integralnoj zaštiti učestvoala  kompanija Alarm automatika i to od faze kreiranja tehničkih rešenja prema projektnom zadatku i smernicama službe korporativne zaštite, prenosi Ekapija informaciju sa sajta Alarm automatike.

„ Razrađeno je rešenje koje će onemogućiti neovlašćeni ulaz i teroristički napad, a da se pri tome ne usporava protok vozila i protokol ponašanja na koji su ljudi navikli, a zatim i da definiše i implementira građevinske, bravarske i elektronske elemente sistema zaštite“, objavila je Ekapija.

Dodaje se da je nakon što su definisane ugrožene tačke ulaza i analiziran promet (broj, gabariti vozila) izrađeno je idejno rešenje nove regulacije saobraćaja, koji se u načelu sastoji od integrisanog sistema barijera, rampi i semafora kojima jednostavno upravlja operater koji kontroliše vozila, odnosno od horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije i antiterorističkih barijera koje imaju sposobnost zaustavljanja teških kamiona.

 
MarketingNajnovije vesti