Društvo

RHMZ: Upozorenje na ekstremno visoke temperature

Izvor: 
GU Pon, 31/07/2017 - 14:08

Na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na ekstremno visoke temperature, do 6. avgusta ove godine (od 35°C do 39°C stepeni ponegde i preko 40°C stepeni), i s obzirom na to da takve temperature mogu imati negativne posledice po život i zdravlje ljudi i izazvati požare na otvorenom prostoru, Grad Pančevo – Odeljenje za odbranu i vanredne situacije, obaveštava građane da na teritoriji Grada Pančeva postoje 22 gradske česme.

U održavanju “JKP Vodovoda i kanalizacije” Pančevo, na teritoriji samog Grada je 14 česmi, koje su rasprostranjene po svim naseljenim mestima u Gradu, i jedna česma u naseljenom mestu Skrobara. Jedna česma na sportskom centru je u održavanju “JKP Mladost” Pančevo, po  jedna česma u Narodnoj bašti, Barutani, Zelenoj pijaci, buvljaku i u Nemanjinoj ulici, koje su održavanju JKP “Zelenila” Pančevo.

Prema informaciji JKP “Vodovoda i kanalizacije” Pančevo, kvar se povremeno događa na česmi u naseljenom mestu Kotež, i nastoji se otkloniti u najkraćem vremenskom roku. Sve ostale česme su u funkciji i imaju pijaći vodu. 

Mole se građani da ne pale vatru na širem prostoru i u blizini useva, kako ne bi došlo do požara širih razmera, kao i da se pridržavaju upozorenja izdatih od strane Republičkog-hidrometeorološkog zavoda i nadležnih zdravstvenih ustanova o ponašanju na visokim temperaturama.

 Marketing

Najnovije vesti