Društvo

Ristić: Hvala na podršci - kolegama u sličnoj situaciji želim da istraju u borbi

Izvor: 
013info Čet, 02/02/2023 - 11:46Vladimir Ristić, v.d. direktora OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici, obratio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti:

Posle teškog perioda za školu, njene nastavnike, učenike i mene lično, kao i pozitivnog epiloga u kome su pobedili zakoni i demokratska volja građana, imam potrebu da se najtoplije zahvalim svima koji su mi sve ovo vreme pružali nesebičnu i odlučnu podršku:

- Učenicima škole, njihovim roditeljima i svim građanima Omoljice, koji su svima održali čas dostojanstva i hrabrosti;

- Svojim kolegama, koji su mi ukazali poverenje i istrajali u podršci;

- Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine, koji je stao u odbranu interesa naše škole i prosvete u celini;

- Medijima koji su objektivno izveštavali i čiji doprinos je nemerljiv;

- Gradonačelniku Pančeva, gospodinu Aleksandru Stevanoviću, koji je, na kraju, prepoznao interes škole i građana Omoljice;

- Svim ljudima koji su mi pružali podršku na razne načine i pomogli da istrajem kada je bilo najteže;

- Svojoj porodici, koja je sve vreme stajala uz mene, uverena da se borim za ispravnu stvar.

Duboko sam dirnut, pre svega podrškom i ljubavlju učenika škole, zbog kojih sam, a ne zbog svoje direktorske funkcije, ušao u ovu borbu. Njihova i podrška građana Omoljice predstavljaju ogromnu privilegiju, ali i obavezu da svoj posao ubuduće radim još posvećenije i istrajnije i na taj način opravdam njihovo poverenje.

Na kraju, imam moralnu obavezu da podržim sve svoje kolege u Srbiji, koji prolaze kroz slične probleme i smenjeni su na pravdi Boga i da im poželim da istraju u svojoj pravednoj borbi. Nadam se da se ovakve situacije više neće nigde dešavati i da će svima, na prvom mestu, biti interesi škola i njihovih učenika.
MarketingNajnovije vesti