• Sloboda medija jedno od najugroženijih ljudskih prava

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sloboda medija jedno je od najugroženijih ljudskih prava u 2015. godini uticaj vlasti na uredjivačku politiku je velik, a povećan je i broj napada na novinare, rečeno je u ponedeljak, 21. marta u Beogradu, na predstavljanju izveštaja Beogradskog centra o ljudskim pravima.

    „Stepen slobode medija u 2015. godini našao se pred najvećim iskušenjima u 21 veku. Veoma je proširen uticaj vlasti na uredjivačku politiku medija, a široka tabloidizacija, izuzetno težak ekonomski položaj i široko i svakodnevno kršenje profesionalnih standarda su uzroci takvog stanja“, rekao je novinar Ivan Protić predstavljajući izveštaj.

    Kako je naveo, pažnja koju mediji u toj situaciji posvećuju ljudskim pravima je manja nego ranije i više obojena političkim, nego analitičkim i kritičkim tonovima.

    Više o ovome možete čitati na sledećem linku. 

    Sloboda medija jedno je od najugroženijih ljudskih prava u 2015. godini uticaj vlasti na uredjivačku politiku je velik, a povećan je i broj napada na novinare, rečeno je u ponedeljak, 21. marta u Beogradu, na predstavljanju izveštaja Beogradskog centra o ljudskim pravima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo