• Slovenci iz Pančeva posetili Ptuj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 8. septembar – Delegacija Udruženja Slovenaca „Logarska Dolina“ iz Pančeva, na čelu sa predsednikom Josipom Veberom, bila je u petak, 2. septembra, u radnoj poseti Ptuju. Na sastanku u Gradskoj većnici Ptuja, goste iz Pančeva je pozdravila mr Vlasta Stojak, direktorka Gradske uprave Ptuja. U srdačnom razgovoru Veber je preneo pozdrave pančevačkog gradonačelnika Saše Pavlova i tom prilikom pozvao gradske čelnike Ptuja da sredinom oktobra posete Pančevo. Tom prilikom je predočeno da Grad Pančevo ima želju da sa Ptujom uspostavi još bolju saradnju i da će jedan od narednih poteza biti i uspostavljanje prijateljskih odnosa, odnosno bratimljenja ova dva grada. 

    O Pančevu smo čuli dosta toga lepog, naročito od nastavnika i đaka koji su bili u poseti prilikom bratimljenja sa školom „Đura Jakšić“ pre dve godine. Nadam se da će sa decom iz ptujske škole doći i delegacija naše gradske uprave kako bi konkretizovali dogovore o budućoj saradnj. Radujem se susretu naših i srpskih đaka, rekla je direktorka Gradske uprave Ptuja, mr Vlasta Stojak.

    Sastanku u Gradskoj većnici prethodio je susret sa direktorom Osnovne škole „Ljudski vrt“, Tatjanom Vaupotič-Zemljič, gde su dogovoreni detalji uzvratne posete Pančevu, koju će nastavno osoblje i đaci imati sredinom oktobra.

    – Ove godine organizovaćemo treću razmenu đaka naših dveju škola. Đaci i nastavnici su bili oduševljeni kada su pre dve godine prvi put bili u Pančevu. Toplina i gostoprimstvo koje su nam pruženi se ne zaboravljaju. Drago mi je da se saradnja nastavlja i to na obostrano zadovoljstvo, rekla je Tatjana Vaupotič-Zemljič, direktorka Osnovne škole „Ljudski vrt“ iz Ptuja, inače jedne od najvećih osnovnih škola u Sloveniji.

    – Radna poseta delegacije Udruženja Slovenaca „Logarska Dolina“ Ptuju bila je više nego uspešna. Pored uzvratne posete osnovaca iz škola „Ljudski vrt“ i „Mladika” sredinom oktobra, u Pančevo će doći i profesori i đaci iz Školskog centra i Biotehničke škole, koji će učestvovati na našoj tradicionalnoj manifestaciji-Gastronomskom događaju „ Naši slovenački specijaliteti“ koju ćemo zajednički organizovati sa Ekonomskom školom iz Pančeva. Prijem u Gradskoj upravi Ptuja bio je veoma srdačan i tom prilikom smo dogovorili saradnju na polju obrazovanja i kulture. Naravno, razgovaralo se i o ostalim potencijalima pančevačke i ptujske opštine i aspektima saradnje. Sa velikom pažnjom očekujemo posetu gostiju iz Ptuja i potrudićemo se da ih i ovog puta dočekamo kao pravi domaćini, istakao je Veber.

     

    Delegacija Udruženja Slovenaca „Logarska Dolina“ iz Pančeva, na čelu sa predsednikom Josipom Veberom, bila je u petak, 2. septembra, u radnoj poseti Ptuju. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo