šteta Foto: Facebook/Aleksandar Lazarević
Društvo

Smernice za prijavu štete u osiguravajućim društvima

Pančevo, Uto, 21/06/2016 - 14:10
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO, 21. jun – Za one koji imaju polisu osiguranja za imovinu ili motorno vozilo, saniranje štete koja je nastala u toku jučerašnjeg nevremena neće predstavljati problem, poručuju iz osiguravajućeg društva DDOR Novi Sad. 

Zamenik direktora filijale u Pančevu, Slobodan Plavšić, rekao je da su oštećeni u jučerašnjem nevremenu rano od jutros počeli da prijavljuju nastalu štetu. Kako on objašanjava, najviše zahteva se odnosi na oštećenja na vozilima – staklu, limariji, ali takođe ima prijava za oštećenja stakala na imovini, roletnama i krovovima.

Procedura za prijavu jer vrlo jednostavna. Svi oni koji imaju polisu osiguranja moraju da popune zahtev u osiguravajućoj kući, nakon čega procenitelji vrše procenu oštećenja i daju dalje smernice za popravku automobila ili sanaciju oštećenja na stambenim objektima.

„Zakonski rok za isplatu naknade je 14 dana, a zbog povećanog obima prijava ćemo dati sve od sebe da taj rok u ovom slučaju bude što kraći”, kaže Plavšić. On je dodao da je, za one koji moraju hitno da saniraju štetu, uslov da sve dokumentuju fotografijama koje će biti dokaz da je šteta nastala na tom objektu ili vozilu, kao i da sačuvaju račune popravki i prilože ih svojoj osiguravajućoj kući.

Bitno je pomenuti da postoji razlika između polisa osiguranja i da neke polise ne pokrivaju štetu koja može nastati usled vremenskih nepogoda. Iz ovog razloga, od jutros, kako Slobodan Plavšić kaže, osiguravajuće društvo DDOR Novi Sad, ima povećan broj zahteva za nove polise.

M. M. VeličkovićMarketing

Najnovije vesti