• Smrdeće u Pančevu celog avgusta, a možda i u septembru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Neprijatni mirisi koji se u poslednje vreme osećaju u Pančevu dolaze sa PKB-ovih njiva u Padinskoj skeli. U pitanju su oranice površine 22 000 hektara koje se tretiraju tečnim svinjskim đubrivom da bi se pripremile za jesenju setvu. 

    Gradska većnica zadužena za ekologiju, Katarina Banjai, juče je kontaktirala većnika Opštine Palilula i od njega saznala da će Pančevci neprijatan miris osećati tokom celog avgusta, a moguće da će se tretman njiva PKB-a nastaviti i u prvom delu septembra.

    Od Zdenke Miljković, gradske sekretarke za životnu sredinu saznali smo da ovaj neprijatan miris nije štetan, ali da svakako utiče na komfor.

    – PKB je radio procene za životnu sredinu i ona nije ugrožena. Ono što je sigurno ugroženo je komfor građana Pančeva, naroćito kada duva zapadni vetar i kada su velike vrućine, rekla nam je Zdenka Miljković.

    Svima nama ostaje da poželimo dobar vetar i nešto niže temperature, pa da po sistemu „muko moja pređi na drugoga“ vetar odnese ovaj smrad daleko od Pančeva.

    Neprijatni mirisi koji se u poslednje vreme osećaju u Pančevu dolaze sa PKB-ovih njiva u Padinskoj skeli. U pitanju su oranice površine 22 000 hektara koje se tretiraju tečnim svinjskim đubrivom. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]