Kilometri za Vladin život

SPORTSKO SRCE - VELIKO SRCE: Reprezentativac Srbije trčaće od Pančeva do Smederevske Palanke za malog Vladu!

Pančevo, Sre, 04/01/2017 - 23:56
Mirjana MarićKako bi se sakupio neophodan novac za dalje lečenje malog Vladimira Đorđevića iz Pančeva, koji boluje od ciste na mozgu, reprezentativac Srbije u ultramaratonu Željko Zeljković odlučio je da istrči 80 km od Pančeva do Smederevske Palanke, a svi ljudi dobre volje moći će da kupe kilometre i na taj način doniraju novac. 

Uvek sam voleo humanitarno da radim. Hoću da dam svoje srce, telo i noge za malog Vladu. To će biti najlepši kilometri u mom životu, rekao je Željko Zeljković.

Naime, Željko će započeti ovaj "ultramaraton" 15. februara i on će trajati jedan dan. Njemu će se u toku trke pridružiti prijatelji, trkači iz našeg grada, kao i iz Smederevske Palanke, a na samom kraju će biti organizovan doček za ultramaratonca gde će ga čekati i mali Vlada. 

Svi oni koji žele da podrže incijativu ovog reprezentativca moći će da unapred otkupe kilometre koje će preći, a to će jednostavno moći da urade tako što će izvršiti uplatu od 1000 dinara pa naviše, na žiro račun za pomoć Vladi. 

Uplate se mogu izvršiti na račun Siniše Đorđevića broj 340-32110017-94 „Erste banke”, sa naznakom „(redni broj) kilometar”. Adresa: Kej Radoja Dakića 3/15, 26000 Pančevo. Za uplate iz inostranstva aktivan je devizni račun broj: iban: RS35340764316401299932 SIF-kod je GIBARS22. Kontakt: [email protected].

Za operaciju u Turskoj Đorđevićima je potrebno 27.000 evra. Pošto je u petočlanoj porodici samo otac zaposlen, do sad su organizovane brojne humanitarne akcije prikupljanja novca za Vladino lečenje, ali je novac iskorišćen za prethodne operacije i kontrole u Turskoj i Rusiji. Borba za Vladino ozdravljenje traje duže od tri godine. Kada je imao šest godina, dijagnostikovana mu je epilepsija, nakon čega su utvrđeni problemi i urađene operacije tumora na jednom bubregu i na srcu, a za zahvat na mozgu, koji je koštao 40.000 evra i koji je trebalo uraditi u Rusiji, još uvek nema dovoljno novca. 

Od septembra ove godine ukinuta im je i tuđa nega i pomoć, što je njihovu situaciju dodatno otežalo. Porodici Đorđević je samo za lekove malog Vlade, potrebno 500 evra mesečno. 

kilometri.jpg
MarketingNajnovije vesti