• Srbija na 23. mestu po rasprostranjenosti korupcije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Srbija se nalazi na 23. mestu po rasprostranjenosti mita i korupcije, pokazalo je istraživanje revizorsko konsultantske kompanije EY (Ernst & Young) sprovedeno u 62 zemlje.
     

    Na globalnom nivou, 39 odsto svih ispitanika smatra da su mito i korupcija široko rasprostranjeni u poslovanju kada su njihove zemlje u pitanju, što je neznatna promena u odnosu na rezultate istraživanja iz 2014. i 2012. godine.

     

    Povećane pretnje od sajber kriminala, finansiranja terorizma i mogućnosti zloupotrebe propisa u of šor destinacijama stvorile su dodatni pritisak na vlade država da deluju po pitanju sprečavanja prevara, mita i korupcije, a na kompanije da ih identifikuju i saniraju, ističe se u izveštaju.
     

    Rezultati istraživanja su ukazali na značaj povećanja transparentnosti prilikom utvrdjivanja stvarnog vlasništva kompanija. U proseku 91 odsto ispitanika prepoznaje važnost utvrđivanja stvarnog vlasništva kompanija s kojima posluju, a u Srbiji samo 82 odsto.

     

    Opširnije na linku.

    Srbija se nalazi na 23. mestu po rasprostranjenosti mita i korupcije, pokazalo je istraživanje revizorsko konsultantske kompanije EY (Ernst & Young) sprovedeno u 62 zemlje. Na globalnom nivou, 39 odsto svih ispitanika smatra da su mito i korupcija široko rasprostranjeni u poslovanju kada su njihove zemlje u pitanju, što je neznatna promena u odnosu na rezultate istraživanja iz 2014. i 2012. godine.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo