Društvo

SRBIJA VOZ: O više vozova razgovara se sa Beogradom, a uskoro i sa Pančevom

Pančevo, Sre, 17/04/2019 - 08:15
Vladimir Đoković


Posle gostovanja u Pančevu ministarke za infrastrukturu Zorane Mihajlović kada je gotovo dala nalog da se počnu razgovori oko pojačavanja frekfencije prevoza putnika na dvokolosečnoj pruzi Beograd – Pančevo nastavili smo da se interesujemo za ovu temu.

Interesovanje smo poslali na više adresa ka ministarstvu, gradu Pančevu i državnom preduzeću “Srbija voz”.

- Razgovori sa Sekretarijatom za javni prevoz Gradske uprave grada Beograda su u toku, a očekujemo da započnu i sa gradom Pančevom. Nakon završenih razgovora javnost će biti obaveštena da li je moguće realizovati dodatne polaske, osim postojećih 10 vozova dnevno koji saobraćaju između Beograd Centra i Vršca sa stajanjem u Pančevo glavnoj i Pančevo varoši, i u kom obimu, navodi se u odgovoru koji nam je dostavljen iz “Srbija voza”.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je u ponedeljak sa predstavnicima Grada Beograda i direktorima železničkih preduzeća o produžavanju linija BG voza do Pančeva i beogradskih opština Mladenovac i Lazarevac, prenosi Blic.

Ona je rekla da jedna od inicijativa koja bi trebalo da se realizuje jeste produženje linije BG voza do Pančeva, koja je dogovorena na sastanku sa predstavnicima ovog grada i ostalih opština Južnobanatskog okruga u Pančevu, krajem marta. Pored toga, kako je navela, „Srbija voz“ će u saradnji sa Gradom Beogradom nastaviti da unapređuje sistem BG voza i uvodi nove linije, a najpre do Lazarevca i Mladenovca.
MarketingNajnovije vesti