Akcija čišćenja Tamiškog keja Foto: privatna arhiva
Društvo

Srednjoškolci danas ćistili Tamiški kej i nemaju nameru tu da stanu

Izvor: 
Blic Sub, 20/03/2021 - 17:02Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) danas je u Pančevu organizovala akciju pod nazivom "Očistimo Tamiški kej", zakazanu za 10.30 sati, a kojoj se odazvao neočekivano veliki broj ljudi, među kojima su pored srednjoškolaca, bili i stariji Pančevci sa svojom decom.

- Došli smo na ideju da očistimo Tamiški kej inspirisani nedavnim Međunarodnim danom očuvanja reka. Cilj nam je bio da očistimo samo mali deo, međutim, nakon današnje akcije, kej je neprepoznatljiv i nikad čistiji, jer su dobrovoljci koji su došli da nam pomognu očistili i drugu, neplaniranu stanu reke, pa je i sama akcija trajala duže od planiranog vremena - rekla je u razgovoru za "Blic" Elizabeta Jagica, koordinatorka ovog projekta.

Tokom današnje akcije, kaže Elizabeta, ispoštovane su sve epidemiološke mere, maske su bile obavezne, kao i obezbeđene rukavice i kese za smeće koje su koristili pri čišćenju.

- Dobro smo se organizovali i ispoštovali mere koje važe tokom pandemije korona virusa. Moram da istaknem da smo sakupili i pun džak čepova koje ćemo dati udruženju "Čep za hendikep", tako da smo ovim čišćenjem učinili još jedno dobro delo - istakla je Elizabeta.

Akcija entuzijastičnih srednjoškolaca naišla je na dobar odziv, govori Elizabeta, koja procenjuje da je na Tamiškom keju danas bilo oko stotinak ljudi.

- Pored velikog broja srednjoškolaca, pojavili su se i stariji građani sa svojom decom, koji su doprineli čišćenju, a od poznatih javnih ličnosti tu je bio Milenko Pavlov, koji nas je takođe podržao - priča koordinatorka UNSS-a i dodaje kako su svi prisutni bili oduševljeni današnjom akcijom, kao i da su zamolili organizatore da nešto slično ubrzo ponove, što će, priča Elizabeta, svakako i učiniti.

Akcija čišćenja Tamiškog keja
Foto: privatna arhiva
162771521_1093060031215902_2113820378154341758_n.jpgMarketingNajnovije vesti