"Evropske nedelje lokalne demokratije"

Srednjoškolci u poseti Gradskoj upravi

Pančevo, Ned, 18/10/2015 - 12:31
Mirjana MarićU sklopu obeležavanja "Evropske nedelje lokalne demokratije", u petak, 16. oktobra Gradsku upravu posetili su učenici pančevačkih srednjih škola kojima je ukratko predstavljen rad lokalne samouprave. Srednjoškolci su, u obilasku gradske kuće, imali prilike da saznaju koje su nadležnosti organa grada Pančeva, posete Gradski uslužni centar, razgovaraju sa gradonačelnikom  Pančeva Sašom Pavlovim i predsednikom Skupštine Pančeva Tigranom Kišem.

Gradonačelnik je u svom kabinetu poželeo dobrodošlicu učenicima, upoznao ih s aktivnostima koje on obavlja i predstavio im potencijale Grada Pančeva.

Ovom prilikom on je poručio đacima:

"Svedok sam toga da je grad Pančevo veoma interesantan svima, kako investitorima, tako i umetnicima i onima koji se bave kulturom. Imajući u vidu ove impute, smatram da imamo sjajnu budućnost koju svi mi zajedno treba da dimenzioniramo. Zato bih vas zamolio za jedan jači aktivizam. Vrata Gradske Uprave su vam uvek otvorena. Predlozi koji dođu od vas mogu veoma korisni, jer niti ja niti moji saradnici ne možemo uvek da znamo šta je najbolje ili potrebno ovom gradu, a činjenica je da grad mora da se rebrendira", rekao je gradonačelnik Saša Pavlov i dodao:

"Grad Pančevo se ponosi svojom mladošću, svojom pameti, svojim sportistima i svojim učenicima. Zato predlozi za unapređenje i modernizaciju moraju da dođu od vas. Koristite vaš srednjoškolski parlament i te ideje koje na njemu iznostite neka dođu i do nas koji donosim odluke. Neki od tih projketa, predloga i inicijativa mogu biti usvojeni."

 

imgl3966.jpg

 

Cilj ove aktivnosti je da se u neposrednom kontaktu sa mladima približi rad gradonačelnika, Skupštine grada, Gradskog veća, Gradske uprave a takođe i da se predstavi grad Pančevo kao multikulturalan grad 26 nacionalnih zajednica, sa svojim  geografskom, privrednom, kulturnom i drugim potencijalima.

Tema ovogodišnje evropske nedelje bila  je "Živeti zajedno u multikulturnim društvima: poštovanje, dijalog, interakcija", pa je ovom prilikom predstavljen i projekat koji realizuje Grad pod nazivom "Skupština za sve".

Nakon predstavljanja promo filma o Pančevu u skupštinskoj sali Gradske Uprave, đacima su se obratili gradonačelnik Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš koji su im kroz improvizovanu sednicu predstavili nadležnosti organa gradske vlasti.

 

imgl4033.jpg

U razgovor su se uključili i sami učenici koji su nam nakon ove aktivnosti ispričali svoje utiske:

"Nakon ove posete, sve mi je mnogo jasnije. Bio je ovo jedan fin uvid u to kako funkcioniše Gradska Uprava, kako doći do određenih organa, ko je za šta nadležan i kako mi u suštini možemo da utičemo da se stvari menjaju", rekao je Nikola Tucaković, učenik Gimnazije "Uroš Predić".

Slična zapažanja imala je i Bogdana Kelča, učenica Medicinske škole "Stevica Jovanović" koja je rekla:

"Često čujemo neka negativna mišljenja naših sugrađana, koja kažu da u ovom gradu sve stoji u mestu. Promenila sam mišljenje o Pančevu kada sam videla promotivni film, jer sam shvatila da naš grad nije tako neaktivan kako se priča. Drago mi je što smo imali priliku da posetimo Gradsku Upravu i Skupštinu, što smo se okupili ovde da čujemo različita mišljenja i da kao predstavnici kažemo šta bismo mi voleli da uradimo za naš grad."
MarketingNajnovije vesti