Foto: Pixabay
Društvo

Šta talentovana budućnost Pančeva misli o 2021. i šta želi u 2022. godini?

Izvor: 
Relja Jarkovački Sub, 01/01/2022 - 16:00Kako je izgledala 2021. godina mladima? Šta se njima dešavalo, čemu su se nadali i šta se ostvarilo? Šta nas čeka u novoj 2022. godini i šta misle kako će izgledati? Ovo smo pitali smo nekoliko maturanata pančevačkih srednjih škola, o kojima smo pisali u rubrici ‚‚Talentovana budućnost Pančeva", a ovo su njihovi odgovori: 

Filip Mitić, maturant Gimnazije ‚‚Uroš Predić": Godina koja je prošla  po meni je bila poprilično obična, nije se mnogo toga spektakularnog desilo u mom životu i baš je brzo proletela, ali je bila nekako udobna i opuštena. U sledećoj godini bih voleo da svi budemo odgovorniji i da prestanu da nam se vraćaju novi talasi i zatvaranja zbog virusa i da se kad tad vratimo nekim starim normalnijim načinima života. Drugima, pogotovo mladima, bih kao poruku poslao da urade društveno najodgovorniju stvar koju mogu da urade i da se vakcinišu kako bismo povećali sebi šanse da se otarasimo ove pošasti ikada. Od ove godine sam očekivao da napredujem i rastem i fizički i duhovno, i iako možda nisam to uradio onoliko koliko sam želeo, i dalje sam zadovoljan i ponosan. Od sledeće 2022. godine očekujem nove ljude, nova iskustva i zabavu koja nam je svima bila bar delom uskraćena ove poslednje dve godine.

 

 Nikola Stojinov, maturant srednje Muzičke škole ‚‚Jovan Bandur": U principu, ova godina se nije mnogo razlikovala od prethodne, osim što se pred kraj godine desilo nekoliko meni lično interesantnih stvari. Šta bih želeo za druge i za sebe? Drž'te se. Poruka ostalima? Volite se. Od sledeće godine očekujem da bude još uspešnija što se tiče moje muzičke karijere, i generalno uspešnija za sve nas. 

 

 

Nikola Damjanenko, maturnat Elektrotehničke škole ‚‚Nikola Tesla”: Prošla 2021. godina za mene je bila uzbudljiva. Dug broj godina se takmičim iz prirodnih nauka (fizika i hemija). Prosle godine sam ostvario najbolje rezultate do sad iz fizike i hemije. Pored takmičenja imao sam priliku da u Petnicu po prvi put vidim kako se rade istraživački radovi i kako ide taj sam proces. Radio sam rad o zeolitu i njegovoj primeni u hemijskoj industriji. Nisam imao neku priliku da putujem u inustranstvo ali, imao sam priliku da obiđem i posetim razna mesta u Vojvodini. U sledećoj 2022. godini pre svega želeo bi zdravlja svim svojim bližnjima i prijateljima jer proteklih par godina nam je ukazalo da zdravlje i tek kako je najbitnije. Sebi bi želeo da nastavim sa uspesima i da se malo bolje organizujem oko nekih stvari. Drugima bi poželeo sreću, uspeh i da nastave da se bave onim što vole. Kao poruku drugima bih poslao ‚‚Nemojte da odustajete tako lako, jer onda u cemu je smisao u opšte živeti." Od sledeće godine očekujem još više uspeha na većim razmerama koje nisam mogao da planiram. Kao i da se pandemija okonča.

 

Selena Gvozdenović, maturant Gimnazije ‚‚Uroš Predić": Ova 2021. godina mi je bila dosta naporna, ali i uspešna. Na početku nisam imala nikakva očekivanja, imala sam utisak da će biti loša godina, ali na kraju nije ispalo tako. Za predstojeću godinu se samo nadam da će se situacija što se tiče pandemije koliko-toliko unormaliti i za sve druge želim, naravno, puno sreće, zdravlja i uspeha. Što se ličnih želja tiče, nadam se da ću imati sreće sa završavanjem škole i upisivanjem fakulteta i da ću imati više vremena da provodim sa prijateljima.

 

Maksim Krumes, maturant srednje Muzičke škole ‚‚Jovan Bandur": U ovoj godini se desilo mnogo toga, mnogo dobrih kao i loših stvari, mada, zahvalan sam na tome što je ipak bilo malo više onih dobrih stvari. U sledećoj godini generalno za svoju generaciju bih želeo da svi uspešno završimo srednju školu i da upišemo fakultete koje želimo. Naravno, želeo bih i da svi ostanemo živi i zdravi. Poruka koju bih poslao drugima jeste ‚‚Vakcinišite se.".  Od sledeće godine ne očekujem, ali se nadam da će se stanje sa kovidom popraviti. 

 

 
MarketingNajnovije vesti