Društvo

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Pančevo spremno za drugi ledeni talas

Pančevo, Pon, 16/01/2017 - 18:03
Vladimir ĐokovićPosle prvog ledenog talasa ponovo je zasedao Gradski štab za vanredne situacije. Predstavnici dvadesetak subjekata bitni za održanje redovnih prilika u Pančevu i normalnog života Pančevaca kratko su ovom prilikom referisali o urađenom, iskustvima, problemima i pripremljenosti za nastavak zimskih prilika koje meteorolozi najavljuju.

Zadovoljstvo urađenim izrazio je i gradonačelnik Saša Pavlov koji je i komandant gradskog štaba. On je zatražio da se sa podjednakim oprezom pristupi i narednom zimskom periodu.

Kako se danas moglo čuti u slučaju ledenih dana JKP “Grejanje” po ponovo grejati stanove 24 sata. Vodovod osim zbog manjih kvarova nije ostavljao potrošače bez vode. Od predstavnika “Higijene” se moglo čuti da će nastaviti sa dežurstvima kao i da će zbog početka drugog polugodišta pojačati čišćenja oko škola. Tamiš je pod ledom u čitavoj zoni nadležnosti firme “Tamiš Dunav”, a na delu Dunava koje pokriva ovo preduzeće još uvek nije proglašena vanredna odbrana od leda. Protoci ispod leda su uobičajeni. Predstavnici gradske Direkcije i Vojvodinaputa preneli su informaciju kako su putevi i ulice tokom ledenog perioda bili očišćeni i prohodni, kao i da pored soli postoje i količine kalcijum hlorida koji bi bio od pomoći u slučaju ledene kiše do koje na sreću nije došlo. Sastanku su prisustvovali i predstavnici zdravstvenih ustanova sa teritorije Grada Pančeva. Konstatovano je da broj obolelih od respiratornih infekcija pada, kao i da nema povećanog rada zaposelnih u zdravstvu usled padova građana.

Prisutni predstavnici fabrika Južne industrijske zone kratko su konstatovali da kod njih problema nema. Da je za zimske prilike situacija redovna izvestili su i predstavnici elektrodistribucije i telekoma.
MarketingNajnovije vesti