• Starčevački izviđači prvi na noćnom orijentacionom takmičenju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tokom vikenda 4. – 6. maja održan je NOT„Tragom zvezda 2018” u Beloj Palanci. Takmičenje je obuhvatalo znanje i veštine snalaženja u prirodi tokom noćnih sati kroz osamnaest disciplina. Učesnika je bilo iz različitih delova Srbije podeljenih u četiri kategorije. Starčevačka ekipa u kategoriji mlađi izviđači pokazala je zavidno znanje u disciplinama kao što su: izveštaj dela puta, pronalaženje K.C na karti, poruka kurira,  semafor, panoramski snimak, procena od oka, šifrovanje pisma, a vrhunac takmićenja je svakako prelazak staze i pronalazak baza na nepoznatom terenu.

    Pobedničku ekipu su činili: Aleksanda, Branislav, Emilija, Miloš i kapiten Teodora, inače dugogodišnji članovi izviđačke organizacije. Jedan izviđački slogan glasi „Budi spreman”, ova ekipa je očigledno upravo to bila – navodi Jelena, kordinator ovog tima.

    Odred izviđača „Nadel” je osnovan 2003. godine sa sedištem u Starčevu i može se pohvaliti doprinosom  u obrazovanju i edukaciji dece i mladih, kao i aktivnostima koje doprinose lokalnoj zajednici.

    Starčevačka ekipa u kategoriji mlađi izviđači pokazala je zavidno znanje u disciplinama kao što su: izveštaj dela puta, pronalaženje K.C na karti, poruka kurira,  semafor, panoramski snimak, procena od oka, šifrovanje pisma, a vrhunac takmićenja je svakako prelazak staze i pronalazak baza na nepoznatom terenu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo