• STARČEVO: „Dani druženja” počinju u nedelju, a u mnoštvu programa sledećeg vikenda i „Eks-Ju rok fest“ sa „Orgazmom“ i Bogovićem

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ovogodišnji „Dani druženja” u Starčevu biće održani po tradiciji krajem jula i početkom avgusta, kada će Mesna zajednica i sve druge institucije, udruženja i klubovi, organizovati preko šezdeset raznolikih sadržaja.

    Bogat program startovaće već u nedelju, 25. jula, od 9 sati nadmetanjem u gađanju glinenih golubova, koje će prirediti lovačka sekcija na lokalnom hipodrumu.

    Potom će se centar zbivanja preseliti u starčevački muzej, u kojem će se najpre u četvrtak, 27. jula, od 19 sati odvijati čajanka, a sutradan od 18 sati biće otvorena izložba starih razglednica, da bi odmah zatim bila dodeljena priznanja „Zaslužni Starčevac”. Istog dana u isto vreme u Klubu invalida rada na programu je turni u dominama, a sat kasnije u Kafeu „Čaplin” i žene i muškaci moći će da se takmiče u pikadu, kada će na platou ispred Doma kulture uslediti „Pesnički karavan”, dok će od 21 sat na Trgu neolita početi koncet narodne muzike.

    Uoči prve od dve slave koje spaja ova starčevačka letnja manifestacija, u petak, 29. jula, od 18 sati na školskom terenu započeće turnir u malom fudbalu, a od 21.30 na Trgu neolita u biće održano prvo veče „Eks Ju rok festa”, kada će bend „Tribe” nastupiti kao predgrupa Davorinu Bogoviću, nekadašnjem vokalu čuvenog „Prljavog kazališta”, koji će, naravno, izvoditi i proslavljene hitove zagrebačkog sastava.

    Dan slave Ognjena Marija počeće u subotu, 30. jula, uobičajenom proslavom u Mesnoj zajednici; nastaviće se druženjem u kafani „Terza” od 14 sati, kada će nastupiti i orkestar „Akordi”; od 17.30 na Opštnskom stadionu je revijalna fudbalska utakmica seniora „Borca”, a pola sata kasnije na Trgu neolita odvijaće se koncert Plesnog kluba „Balerina”, kao i izložba pčelara, voćara, udruženja žena… Klovn „Pucko” na istom mestu zabavljaće mališane od 19.30, a dva sata kasnije na programu je i drugo veče „Eks Ju rok festa”, na kojem će svirati mladi i perspektivni pančevački sastav „Jutarnji program” i, kao zvezde festivala, legendarni „Električni orgazam”.

    Program će biti nastavljen i narednih dane, sve do vikenda iza hramovne slave Sveti Pantelejomon, tačnije do 14. avgusta.

     

     

    Ovogodišnji „Dani druženja” u Starčevu biće održani po tradiciji krajem jula i početkom avgusta, kada će Mesna zajednica i sve druge institucije, udruženja i klubovi, organizovati preko šezdeset raznolikih sadržaja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo