Starčevo takmičenje u pecanju
Društvo

STARČEVO: Mnogo osmeha nakon takmičenja u pecanju za decu na Nadelu

Izvor: 
013info Pon, 09/08/2021 - 07:22Udruženje sportskih ribolovaca „Nadel” iz Starčeva u nedelju je priredilo šesto po redu takmičenje u pecanju na plovak za decu na delu Nadela poznatom kao „valjara”.

Prema rečima Dejana Stankovića, predsednika Upravnog odbora pomenute organizacije, takmičilo se oko pedesetoro dece od dve do petnaest godina. Ona su za dva sata ukupno upecala četiri kilograma uglavnom bele ribe, koja je potom vraćena u vodu.

– Iza nas stoji mnogo truda u vezi sa poribljavanjem Nadela. Mi smo ribu donosili i hranili; videli smo da je ima, a primećeno je i da se riba mresti. Što se današnjeg nadmetanja tiče, odziv je bio veliki; bilo je dece ribolovaca, kao i one druge, a najbitnije da su sva uživala i u događaju i ambijentu i da će nastaviti ovde da dolaze, čime su naša zalaganja urodila plodom. Neopisivo je koliko smo zbog svega ovog srećni i osećaj nam je kao da smo se vratili u detinjstvo. Drago nam je i što je bio podjednak broj i dečaka i devojčica – kaže Stanković.

S dedom Kostom danas je pecao i Borisav, a ovog puta ulovio je oko petnaestak riba, među kojima i nekoliko lepih primeraka babuške.

Sve u svemu, deca su ispoljila takmičarski duh; bilo je i radosti i tuge, ali najsrećniji su bili pobednici: najbolji je bio Luka Krstić sa 1253 grama, drugi – Lazar Đorđević sa 1210 grama, a treći  Uroš Živanović – 580 grama.

 

         

 
MarketingNajnovije vesti