• Stručni skup o kretanju zaraznih i nezaraznih bolesti u Vojvodini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Simpozijum „Stručni skup epidemiologa Vojvodine“ 42. po redu, održaće se 26. maja 2017. u Kovačici.

    Organizator skupa je Institut za javno zdravlje Vojvodine i Zavod za javno zdravlje Pančevo kao domaćin, a pokrovitelj skupa je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Skup će otvoriti načelnica Južnobanatskog okruga gđa Danijela Lončar i predsednik/predstavnik Opštine Kovačica.

    Simpozijum je posvećen značaju obuhvata stanovništva vakcinacijom na teritoriji AP Vojvodina, kretanju zaraznih i nezaraznih bolesti u Vojvodini, depresivnim poremećajima kod stanovništva u Vojvodini. Zavod za javno zdravlje Pančevo prezentovaće stručne informacije o Kju groznici i kretanju ove zoonoze na teritoriji Južnog Banata kao endemskog područja za Kju groznicu.

    Skup će se održati u Relaks centru Kovačica sa početkom u 9 časova, a pored eminentnih stručnjaka iz oblasti epidemiologije iz Vojvodine i Srbije, na ovom skupu će biti prisutni predstavnici 8 domova zdravlja, dve opšte i tri specijalne bolnice sa teritorije Južnobanatskog okruga, kao i gosti iz sanitarne i veterinarske inspekcije, predstavnici lokalnih samouprava i saveta za zdravlje sa kojima dugi niz godina Zavod za javno zdravlje Pančevo uspešno sarađuje.

    Simpozijum „Stručni skup epidemiologa Vojvodine“  42. po redu, održaće se 26. maja 2017. u Kovačici.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]