Komarac
Povećan broj komaraca u gradu

Suzbijanje nakon monitoringa

Pančevo, Pon, 18/04/2016 - 13:02
Ivana Predić


Poslednjih dana našoj redakciji obratili su se građani sa žalbom na veliki broj komaraca u gradu. Danas je u toku suzbijanje krpelja na teritoriji grada Pančeva, a kada će se tretirati komarci pokušali smo da saznamo od  Zdenke Miljković, iz pančevačkog Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Ona je rekla da je monitoring komaraca i njihovih larvi u gradu i naseljenim mestima u toku. Prema njenim rečima, zbog loših vremenskih uslova koji se predviđaju narednih dana, postavljanje klopki će biti otežano, ali se očekuje da ceo posao bude gotov do kraja nedelje.

„Kada larve budu prebrojane, na osnovu rezultata znaćemo u kojim delovima grada i naseljenih mesta treba da se izvrši suzbijanje komaraca. Naš sekretarijat daje nalog za tretman, a Zavod za DDD EKO-SAN, će izvršiti suzbijanje komaraca”, kaže za naš portal Zdenka Miljković.

Ona napominje da su se pojavile kućne forme komaraca, koje se razmnožavaju u stajaćim vodama. Zbog toga naša sagovornica apeluje na građane da isprazne sve posude sa vodom u dvorištu, da zatvore otvore na septičkim jamama, očiste oluke, i isprazne vodu iz podruma.

Kako bi građane informisao o preventivnim merama za sprečavanje razmnožavanje komaraca, Sekretarijat za zaštitu životne sredine je odštampao flajere koje šalje građanima uz račun za vodu.

I.Predić
MarketingNajnovije vesti