Zlatibor Lončar
Zlatibor Lončar u kratkoj poseti Domu zdravlja Pančevo

Sve pohvale ustanovi, uz jedan nedostatak

Pančevo, Čet, 14/04/2016 - 14:39
Ivana Predić

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, posetio je danas (u četvrtak, 14. aprila) Dom zdravlja Pančevo. Tokom kratke posete Lončar je obišao Službu za zdravstvenu zaštitu žena, prostorije za psihofizičku pripremu trudnica, blok za centralnu sterilizaciju, Službu hitne medicinske pomoći, gde mu je predstavljeno novo sanitetsko vozilo i  Službu za radiološku dijagnostiku, u kojoj su mu pokazani novi aparati - radna mamogarfska stanica i digitalni RTG aparat.

Nakon obilaska prostorija Doma zdravlja ministar je s novinarima podelio utiske. Istakao je da je zadovoljan kako ustanova izgleda i da postoji samo jedna zamerka.

„Ono sa čime sam zadovoljan je da je Dom zdravlja okrečen, da izgleda čisto i da su paciijenti apsolutno zadovoljni. Dosta novih stvari je urađeno, novi rendgen aparat, nova stanica za mamograf, otvoreno je Savetovalište za trudnice i obezbeđen prostor za pripremu za porađaj, nove ginekološke stolice, i stolice za invalide i lift za invalide, koji treba da bude gotov za nedelju dana. Ima jedna mala stvar koja će morati da se uradi u najskorijem vremenu, a to je da se na jednom mestu gde se radi ultrazvuk napravi toalet kako bi bio blizu, jer ljudi koji rade analize, moraju brzo da odu do toaleta”, naglasio je Lončar.

On je dodao da će uskoro u Pančevu, kao i u drugim mestima u Srbiji Opšta bolnica i Dom zdravlja biti povezani preko informacionog sistema.

Dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja Pančevo zahvalio je ministru zdravlja na poseti i napomenuo da je ovo prva poseta aktuelnog ministra u istoriji Doma zdravlja. On je naglasio da je Dom zdravlja za protekle tri i po godine mnogo uradio na sređivanju prostora, nabavci opreme i podizanju stručnog nivoa rada. Direktor je zahvalio Vladi Republike Srbije jer je rešila problem stomatologije, koji je kako je rekao „davio” ustanovu proteklih deset godina. Na kraju, Ovuka je rekao da će nedostatak na koji je ministar ukazao biti otklonjen za deset dana.

Iako je ranije najavljeno da će u okviru posete dr Slobodan Ovuka održati prezentaciju aktivnosti sprovedenih u poslednje tri godine u Domu zdravlja, ona nije održana, zbog kako se čini užurbanosti ministra koji se u ustanovi zadržao tek oko 30 min. Ipak, za to vreme uspeo je da popriča sa pacijentima, ali i sa građanima koji su mu se obratili.

I. Predić

 

            
MarketingNajnovije vesti