Društvo

Svi objekti Lidl-a u Srbiji biće otvoreni u isto vreme

Pančevo, Uto, 12/01/2016 - 17:11
Mirjana Marić

Nakon što je u decembru mesecu potpisan ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta između zastupnika Lidl-a i gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova, može se sa sigurnošću tvrditi da je Pančevo jedan od gradova u kojem će ova kompanija otvoriti supermarket.

Lidl je u novembru kupio plac u Ulici Moše Pijade u Pančevu za nešto više od 73 miliona dinara. Nas je zanimalo, zna li se kada će prodavnica u Pančevu biti otvorena.

„Što se tiče očekivanog datuma otvaranja prodajnih objekata, trenutno nismo u mogućnosti da preciziramo isti. Kao što je poznato, Lidlova politika poslovanja podrazumeva kupovinu više zemljišta i istovremeno otvaranje većeg broja tipskih objekata, te će tako i filijala u Pančevu biti otvorena istovremeno kada i određeni broj drugih filijala.”, izjavila je, za portal 013info, Olga Drašković , iz sekretarijata kompanije „Lidl” Srbija. 

Drašokvić je dodala i da se ova kompanija trenutno nalazi u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za buduće prodajne objekte, u gradovima širom Srbije. 

Kao što je ranije najavljeno, Lidl će svoje objekte otvoriti u toku 2016. godine u 15 gradova širom Srbije i povećati konkurenciji na tržištu prehrambene robe, jer se radi o jednom od najuspešnijih trgovinskih lanaca u Evropi.

M. M. Veličković
MarketingNajnovije vesti