Anja Davidović
Društvo

TALENTOVANA BUDUĆNOST PANČEVA: Triatlonka Anja Davidović

Pančevo, Sub, 14/08/2021 - 19:48
Relja JarkovačkiAnja Davidović studentkinja je prve godine na Fakuletu sporta i fizičkog zdravlja u Beogradu. Triatlonom se bavi skoro deceniju, a na nedavno održanom prvenstvu Srbije u akvatlonu, disciplini triatlona koja se sastoji od 1.000 metara plivanja i 5.000 metara trčanja, osvojila je drugo mesto. Na tok takmičenju Anja je postala vicešampionka države. 

Dugo se već baviš triatlonom, kako si uopšte počela da treniraš?

- U toku 2011. ili 2012. godine krenula sam prvo sa plivanjem i prisustvovala sam jednom treningu triatlona. Svidelo mi se i onda sam počela da treniram triatlon i tu sam i danas.

Kako izgleda tvoj trening?

- Pošto mi imamo tri discipline, skoro svaki trening je pomalo drugačiji. Recimo trening koji sam imala pre neki dan. Za skoro svaki trening ustajemo rano, ovaj put smo išli na plivanje u 7 ujutru, trenirali smo na Pančevačkom bazenu. Prvo raspliv, pa glavni deo i na kraju ispliv da se opustimo i da se odmorimo. Popodne smo išli na bajk, bio je osrednje težine, krenuli smo lagano pa onda malo teže za glavni deo koji je trajao sat i po, onda smo isto lakšu vožnju da se opustimo. Vozili smo se do Sefkerina.

Kao sportistkinja koja je osvajala puno medalja, da li postoji neka koju bi izdvojila?

Izdvojila bih trku sa Srebrnog jezera ove godine, ne samo zbog nagrade nego i zbog same trke. Pošto se sada zbog fakulteta manje takmičim, više sam posvećena učenju i radu na tome da postanem sudija u triatlonu. U toku te trke, kada sam izašla iz vode, brzo sam nastavila dalje na biciklizam četrdeset kilometara. Dok je trajao biciklistički deo trke imala sam pad i onda nisam bila sigurna da li želim da je nastavim, da li je dobro za mene. Sve u svemu, nastavila sam trku i uspela da osvojim drugo mesto, što mi je iskreno izvanredan uspeh.

Šta je za tebe triatlon i koji su ti dalji planovi u sportu i životu?

-On je definitivno deo mog svakodnevnog života, pored skoro stalnih treninga ja imam medalje i pehare svugde po sobi tako da je on moja svakodnevnica. Što se tiče daljih planova, pre svega plan mi je da se fokusiram na studiranje, ali i da nastavim da se bavim triatlonom. Trenutno sam više usmerena ka tome da postanem sudija. Kada se takmičim nemam tremu ni nervozu, samo se takmičim i radim najbolje što mogu, kada je neko sudija to onda nije tako. Sudija mora da bude stalno u fokusu i mora da bude skoncentrisan i da prati sve što se dešava. To mi je postalo jako zanimljivo i trenutno se spremam za internacionalnu licencu za suđenje, pošto trenutno mogu da sudim samo u Srbiji.

 
MarketingNajnovije vesti